Savaş uçakları Süleymaniye’nin Şarbajer ilçesi kırsalını bombaladı

26-09-2022
Etiketler Süleymaniye Mawat Bombardıman
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Savaş uçaklarının Süleymaniye’nin Şarbajer ilçesi Mawat kasabası kırsalını bombaladığı bildirildi. Uçakların TSK’ya ait olduğunu belirten yetkililer can kaybı olup olmadığını bilmediklerini aktardı.

Rûdaw’a konuşan Mawat Kaymakamı Kameran Hasan, bazı köylerin çevrelerinin savaş uçakları tarafından bombalandığını, bombardımanın şu ana kadar da devam ettiğini söyledi.

Mawat Kaymakamı, “Bugün öğleden sonra saat 15:25’e kadar devam eden bombardıman esnasında uçaklar Gelale köyü çevresindeki vadileri yoğun bir şekilde bombaladı. Tirşeke Vadisi köyden 5 kilometre, Baski Qelê ve Sefre vadileri köyden 2 kilometre uzakta. Yine Klawe ve Kwêrekan vadileri de bombalandı” dedi.

Kaymakam Hasan, can ve mal kaybı hakkında henüz bir bilgi edinemediklerini aktardı.

Öte yandan İran Devrim Muhafızları Ordusu da bugün Kürdistan Bölgesi’ndeki sınır bölgelerini hem silahlı insansız hava araçları ile havadan hem de karadan bombaladı.

Rûdaw muhabiri Pêşewa Bahtiyar’a konuşan bölge sakinlerinden biri, savaç uçaklarının bugün toplam yedi defa Mawat köylerinin çevrelerini vurduğunu söyledi.

Yerel kaynaklar, Asos Dağı, Berberd Vadisi, Şingi ve Girdereş mevkilerinin yoğun bir şekilde hedef alındığını aktardı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli