Valilik sulara gömülen Hasankeyf için tanıtım filmi çekti

26-09-2021
Rûdaw
Etiketler Hasankeyf Batman Valiliği
A+ A-

Rûdaw - Batman Valiliği, Ilısu Baraj Gölü’nün suları altında bırakılan antik Hasankeyf’in görüntülerinin yer aldığı bir tanıtım filmi hazırladı.

Valiliğin Twitter hesabından paylaşılan “Batman turizm tanıtım filmi” başlıklı film, “Mezopotamya’nın kalbinde sayısız medeniyetin kök saldığı topraklar, Anadolu’da tarihin başladığı şehir, 12 bin yaşında kadim topraklar. Burası BATMAN” ifadeleri ile paylaşıldı.

Videoda ise; "Burası Batman Hasankeyf. Yeşili ve maviyi tarihle buluşturan kent Hasankeyf. Emanetin el üstünde tutulduğu eserlerine sahip çıkan mutlu insanların şehri. Bu kadim topraklarda yeni bir tarih yazılıyor. Su altı ve su üstü sporları, tarihin özenle taşındığı arkeopark ve müzesi, sarayı, camisi ve mağaraları…" denildi.

Tanıtım filmi sosyal medya kullanıcıları tarafından yoğun eleştiriler aldı. Eleştiri ve tepkilerin giderek artmasının ardından video yorumlara kapatıldı.

12 bin yıllık antik Hasankeyf şehri, GAP projesi kapsamında yapılan Ilısu (Veysel Eroğlu) Baraj Gölü suları altında kaldı. Projenin iptali ve Hasankeyf’in kurtarılması için yıllarca kampanyalar yürütüldü ancak projeden vazgeçilmedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli