Mesrur Barzani Parlamento’dan özel oturum talep etti

Erbil (Rûdaw) - Başbakan Mesrur Barzani’nin talebi üzerine Kürdistan Parlamentosu önümüzdeki günlerde özel bir oturum gerçekleştirecek. Barzani bu oturumda bir sunum yapacak.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin talebi üzerine Kürdistan Parlamentosu’nda önümüzdeki günlerde özel bir oturum gerçekleştirilecek.

Bu oturumda Başbakan Barzani’nin 9’uncu kabinenin reform çalışmaları, Irak hükümetiyle gerçekleştirilen müzakereler, Kürdistan Bölgesi’ndeki ekonomik durum ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı mücadele gibi konularda sunum yapacak.

Kürdistan Parlamentosu içtüzüğünün 66 Maddesi’nin 2’inci bendine göre, Başbakan bir konuda sunum yapmak istediğinde Parlamento Başkanlık Divanı’nı bilgilendirerek özel oturum talep edebilir. Başbakanın talebi üzerine 14 gün içerisinde özel oturum düzenlenir.

Kürdistan Parlamentosu’nda imza toplanmıştı

Geçtiğimiz günlerde Kürdistan Parlamentosu’nda İslami Toplum (Komel), İslami Birlik (Yekgirtu), Değişim Hareketi (Goran), Yeni Nesil (Newey Nwe), Azadi Partisi ve diğer bağımsız vekiller, Başbakan veya Yardımcısının Parlamento’da düzenlenecek özel bir oturumda Kürdistan Bölgesi’ndeki reform üsreci ve memur maaşlarında yapılan kısıtlamalar hakkında bilgi vermesi için imza toplamıştı.

Parlamento Başkanlığı’na sunulan imza dilekçesinde 11 vekilin imzası olduğu için yasal yeterlilik sağlanamadığı gerekçesi ile reddedilmişti.

Ardından Goranlı vekil Ali Heme Salih’in de imza vermesi ile bu sayı 23’e çıkmış ve Parlamento Başkanlık Divanı tarafından kabul edilmişti.