Rûdaw ve Fransa’nın Erbil Başkonsolosluğu’ndan Olimpiyat Oyunları için ortak etkinlik

Erbil (Rûdaw) – Erbil'deki Fransız Başkonsolosluğu ve Rûdaw Medya Grubu, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nı kutlamak için bu akşam bir etkinlik düzenledi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, ev sahibi Fransa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin sergilendiği resmi açılış töreniyle başladı.

Başkent Paris'teki Sen Nehri'nde gerçekleştirilen törenle, 33. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın resmi başlangıcı yapıldı.

Törene Başkan Neçirvan Barzani dahil çok sayıda devlet başkanı ve lideri de katıldı.

Erbil'deki Fransız Başkonsolosluğu ve Rûdaw Medya Grubu ortak olarak Olimpiyatlar için ortak etkinlik düzenledi.

“Çok mutluyum”

Fransa’nın Erbil Başkonsolosu Yann Braem, etkinlikte yaptığı konuşmada "Hepinizi burada ağırlamaktan ve bu muhteşem töreni izlemekten gerçekten çok mutluyum" dedi.

Braem konuşmasının devamında ise "Irak Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere 85'ten fazla devlet başkanı ve hükümet başkanı Paris'te bir araya geldi ve tabii ki Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Erbil Valisi Omid Xoşnaw da katılıyor” ifadelerini kullandı.

Fransız konsolos, "Ve burada hissettiğim şey gerçekten gurur verici çünkü Erbil'in 2024 Olimpiyat Oyunları için Paris'in yanında olduğunu biliyorum” açıklamasında bulundu.

Braem, etkinliği birlikte düzenlediği için Rûdaw'a teşekkür ederek "Paris'te yaşadığım için çok fazla duygu var. Bu yüzden Paris sokakları şu anda sanatsal sahnelerle dolu ve şehrime gösterilen tüm ilgiyi görmek beni çok duygulandırıyor. Tabii ki bir Fransa vatandaşı ve bir diplomat olarak çok gururluyum çünkü bu bizim için şehrimizin ve bölgemizin güzelliğini sergilemek için muazzam bir fırsat” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte izleyicilere Olimpiyatların tarihine ve Paris'in 100 yıl sonra Olimpiyatları tekrar düzenlemesine dair bir bakış açısı sağlayan bilgilendirici videolar oynatıldı.

Muhammed: Bölünmüş tüm uluslar orada birleşti

Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed de etkinlikte konuşma yaptı.

Muhammed, Olimpiyatların “baş düşmanlar da dahil olmak üzere çeşitli geçmişlere sahip tüm insanları bir araya getirdiğini” söyledi.

"Olimpiyatların Paris'te gerçekleşmesi ve burada Erbil'de durup Olimpiyatlarda neler olduğunu bilmek harika bir şey, bu spor aracılığıyla ulusları bir araya getiriyor" diyen Muhammed, "Dünya bazı çatışmalar nedeniyle bölünmüştü ama Ruslar ve Ukraynalılar, Filistinliler ve İsrailliler'in bulunduğu Paris'te yeniden birleşti. Bölünmüş tüm uluslar orada birleşti” dedi.