DSG: Üç kişilik MİT hücresi tutuklandı

26-07-2022
Etiketler DSG MİT Rojava Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi – DSG, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) “ajanlık” yaptıkları belirtilen 3 kişiyi tutukladığını açıkladı. İkisi kadın üç kişinin, Kamışlo ve Til Temir’de hedef alınan DSG komutanları hakkında MİT’e bilgi sızdırdığı belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, “DSG özel birlikleri takip sonucunda, geçmiş dönemde işgalci Türk devleti için Kuzey ve Doğu Suriye’de ajanlık yapan, 2 kadın ve bir erkekten oluşan bir hücreyi yakaladı” denildi.

Açıklamada, yakalanan Y.E.S (erkek), E.E.S (kadın) ve R.H.H (kadın) isimli şahısların soruşturda “itirafta bulunduğu, DSG üyeleri hakkında bilgi topladığı, DSG Askeri Meclisi üyesi Sosin Birhat’ın hareketleri hakkındaki bilgileri MİT’e verdikleri” belirtildi.

Açıklamaya göre, MİT bu istihbarat temelinde Sosin Birhat’ın yanı sıra, Til Temir Askeri Meclisi Komutanı Agid Girke Lege, Til Temir Askeri Meclisi üyeleri Rubar Heseke ve Seyfullah Ahmed ile YPG Askeri Meclisi üyesi Renas Roj’u hava saldırısı ile hedef aldı.

DSG, tutuklanan şahısların cezalandırılmak üzere mahkemeye sevk edildiğini duyurdu.

19 Ağustos 2021’de Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait silahlı insansız hava araçları (SİHA), YPG Komutanı Renas Roj’un arabasını hedef almış, Roj saldırıda hayatını kaybetmişti.

Aynı gün SİHA’lar DSG’ya bağlı Til Temir Askeri Meclisi’ni bombalamış, YPJ Askeri Meclis üyesi ve DSG Askeri Meclisi üyesi Sosin Birhat, Til Temir Askeri Meclis Komutanı Agid Girke Lege, Rubar Heseke ve Seyfullah Ahmed yaşamını yitirmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli