Kürdistan Terörle Mücadele Birimi: Bağdat saldırısı şüphelisi yakalandı

26-07-2021
Rûdaw
Etiketler KKürdistan Terörle Mücadele Birimi Irak Bağdat Patlama
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Terörle Mücadele Birimi, Arife gününde Bağdat’ın Sadr bölgesinde gerçekleştirilen bombalı saldırıya karışan bir kişinin, Irak makamlarına teslim edilmek üzere yakalandığını açıkladı.

Kürdistan Terörle Mücadele Birimi’nden yapılan açıklamada, 19 Temmuz akşamı Irak’ın başkenti Bağdat'ın Sadr bölgesindeki bir halk pazarında gerçekleştirilen intihar saldırısında onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Federal hükumet güvenlik kurumları, terör saldırısına karışan şüphelilerin yakalanması için Kürdistan Bölgesi hükumetinden yardım talebinde bulunmuş, bu terörist grup ile bağlantıda olan şahsın ismi tarafımıza verilmiştir” denildi.

Açıklamada, gerçekleştirilen takibat sonucunda H.İ.H isimli Hawice nüfusuna kayıtlı şahsın Hasan Şam Kampı’nda ikamet ettiğinin belirlendiği ve yakalanarak Irak makamlarına teslim edileceği kaydedildi.  

19 Temmuz günü Bağdat'ın doğusunda yer alan Sadr bölgesindeki El-Vahilat halk pazarında gerçekleşen patlamada 33 kişi öldü, 61 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında kadın ve çocuklar da vardı. 

Saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

Irak Güvenlik Basın Hücresi, dün patlamayı gerçekleştiren 5 kişinin yakalandığını açıklamıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli