PAK: Son saldırı savaş ilanı

26-07-2015
Rûdaw
A+ A-
Haber Merkezi – Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), "Türkiye'nin son operasyon ve saldırılarının yeni bir savaş ilanı anlamına geldiğini" bildirdi.

PAK Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'nin son operasyon ve saldırılarının yeni  bir savaş ilanı olduğu ve PKK tarafından yeterli politik duyarlılıkla değerlendirilemediği" ifade edildi.

Açıklamada, Suruç’taki katliamın ardından  HPG ve YDG-H’nin  polislere yönelik “misilleme”, yol kesme, insan kaçırma, araç yakma vb eylemlerinin  Kürt kamuoyunda  tedirginliğe yol açtığı belirtildi.

PAK, "Türk Ordusu’nun Kürdistan Bölgesi’ndeki PKK kamplarına yönelik  saldırıları ve Kürt basın - yayın organlarını hedef alan yasakları, yeni bir çatışma sürecinin işaretleri" olarak değerlendirdi.

PAK’ın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

“İki yılı aşkın bir süredir devam eden fiili çatışmasızlık ortamının son bulduğu anlamına gelen bu yeni gelişmeler, aslında Türk Devleti’nin ‘çözüm süreci’ adı altında yürüttüğü görüşmelerin, bir oyalama ve zaman kazanmadan  ibaret olduğu yönündeki kanaatlerimizi daha da güçlendirmiştir.”

Açıklamada, son gelişmelerin "AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir erken seçim seçeneği karşısında elini güçlendirme niyeti taşısa da,  aslında Kuzey Kürdistan’da siyasal çözüm yollarının kapatılmasına,  Rojava'da toprak birliğinin sağlanmasına ve Güney Kürdistan’daki  bağımsızlık yürüyüşüne zarar vermeye  yönelik kompleks bir saldırı" olduğu belirtildi.

PAK, asılsız haber ve yorumlarla Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile PKK’nin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını, bu durum karşısında iki tarafın da duyarlı ve soğukkanlı olması gerektiğini de bildirdi.

Türkiye'nin operasyonları sona erdirmesi istenen açıklamada, Kürdistan’ın dört parçasındaki parti ve oluşumlara “ulusal ittifak” çağrısı yapıldı.

Çatışmasızlık ortamının sürdürülmesi, açıklamada yer alan bir başka çağrı oldu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli