Belkıs Ana Kaplıcaları randevu ile ziyaretçi kabul ediyor

26-06-2019
Rûdaw
Etiketler Şırnak Güçlükonak Belkıs Ana Kaplıcası Ziyaret Randevu Şİfa
A+ A-
Haber Merkezi - Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Ilısu köyü yakınlarındaki tarihi Belkıs Ana Kaplıcaları'nı ziyaret etmek isteyenler yoğunluktan dolayı aylar öncesinden randevu alıyor.

Güçlükonak’taki Belkıs Ana Kaplıcaları’nı ziyaret etmek isteyenler aylar öncesinden randevu alıyor.

Şifa arayanların uğrak yeri haline gelen Belkıs Ana Kaplıcası, rivayetlere göre Hz. Süleyman döneminde bile vardı. Kaplıcanın sıcak suyunun, romatizma, bel fıtığı, kireçleme, eklem ağrıları, sinüzit gibi birçok hastalığa iyi geldiğine inanılıyor.

Bünyesinde 8 pansiyonun olduğu kaplıcaları ziyaret etmek isteyenler aylar önce randevu almak zorunda kalıyor. Yaz mevsimin gelmesiyle Siirt, Batman, Mardin, Van, Diyarbakır, Bursa, İstanbul gibi birçok kentten yüzlerce kişi Belkıs Ana Kaplıcaları'nı ziyaret ederek, şifa arıyor.

Yer altından çıkan kaplıca suyunun sıcaklığının 80 derece olduğunu belirten yöre halkı, suyun bir şifa kaynağı olduğunu söylüyor. Kaplıcada tek sorun bakımsızlık olduğunu ifade eden halk, bölgenin yatırım yapılarak turizme kazandırılmasını istiyor.

YAZ MEVSİMİNDE AYLARCA KALANLAR VAR

Otel işletmecisi Hikmet Erten, “Burası daha çok yaz aylarında çalışıyor. Kış aylarında gelenlerde oluyor, ancak yaz kadar yoğun değildir. Yaz aylarından buraya gelen vatandaşlar burada aylarca kalıyorlar. Herkesin tek ortak şikayeti bakımsızlıktır. Buraya gerekli ilgi gösterilmiyor. Temizlik konusunda ciddi şikayetler bulunmaktadır” dedi.

'KAPLICAYA CİDDİ BİR BAKIM ŞART'

Ilısu köyü sakinlerinden Ali Denk ise kaplıcaya bakım yapılması gerektiğini kaydederek, kaplıcaya giriş fiyatı 5 liradır. Bu fiyat Şırnak İl Özel İdaresi'nce belirlenmiş. Buraya gelen misafirlerimizin çoğunun şikayetleri fiyat değil bakımsızlıktır. Kaplıcaya ciddi bir bakım şarttır. Bir tek havuz var sabah kadınlara akşam ise erkeklere açılıyor ancak temizlik doğru düzgün yapılmıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli