Kanı kahverengi, kalbinde 6 delik; Mucize çocuğun tüm organları başka yerde

26-02-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler İlaf Kronik Hastalıklar Guinness Rekorlar Kitabı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – 4 yıl 8 aylık İlaf’ın kalbi sağ tarafta ve sadece midesi kendi yerinde. İlaf'ın ailesi, kronik 15 hastalığı olan kızlarının ismini Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırmaya çalışıyor.

Duhok’ta yaşayan İlaf’ın kalbi göğsünün sağ tarafında ve kalbinde altı delik var. Annesi, midesi dışında hiçbir organının yerinde olmadığını söylüyor.

Ailesi, kronik hastalıklarının fazlalığı ve bunların tedavi edilmemesinden ötürü İlaf’ın adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırmak istiyor.

Kanı kahverengi

Kalp, kemik, bağırsak, böbrek ve ciğer hastalıklarının yanı sıra başka birkaç hastalığı da olan İlaf’ın kanı kahverengi ve kanının ne tür olduğu şimdiye dek tespit edilebilmiş değil. Ayrıca, leğen kemiği ve altı omuru da yok.

Doktorlar, İlaf’ın ebeveynlerine çocuklarının hayatta kalamayacağını onlarca defa söylemiş ama o tüm bu hastalıklara rağmen direnmeye devam ediyor.

Sadece midesi kendi yerinde

İlaf’ın annesi Hesna Tahir, “Bu, dünya genelindeki ilk vaka. Ne böyle bir vaka var ne de böyle hastalıkları olan kimse. Bu hastalıkların tedavisi de yok. Sadece midesi kendi yerinde, mide dışındaki hiçbir organı kendi yerinde değil” diye konuştu.

Doktorlar, İlaf’ı “mucize” olarak değerlendiriyor çünkü onlara göre şimdiye dek bu kadar hastalığı olup da hayatta kalan kimse olmamış.

“Böyle bir vaka yok”

Çocuk Doktoru Abdülmetin Abdülrahman, İlaf’ın durumuna ilişkin Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Bu çocuğun durumu çok nadir bir vaka. Bu kadar kronik hastalığa rağmen hâlen hayatta olması tıbbi literatürde bir mucize. Şimdiye kadar 2-3 hastalığı olan kişiler oldu ama bu kadar kronik hastalığın aynı anda aynı kişide olması rastlanılmış bir şey değil. Böyle bir vaka ne bilimsel makalelerde var ne de doktorlar tarafından dile getirilmiş” şeklinde konuştu.

Guinnes Komitesi ile görüşecekler

İlaf'ın ailesi şu anda Guinness Rekorlar Kitabı Komitesi'ne göndermek üzere çocuklarının hastalıklarını doğrulayan tıbbi raporları bir araya getiriyor. Sonraki aşamada da İlaf’la beraber Guinness Rekorlar Kitabı Komitesi’yle görüşmek üzere Dubai’ye gidecekler.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli