Duhok'ta fuhuş ve bebek satıcılarına karşı amansız mücadele

26-02-2019
Rûdaw
A+ A-

 

Duhok (Rûdaw) - Duhok İnsan Kaçakçılığıyla Mücadele Ofisi, bebek satıcıları ve kadın tüccarları başta olmak üzere insan ticaretine karşı mücadele ediyor.

 

Aralık 2018'de İçişleri Bakanlığının kararıyla Duhok'ta açılan İnsan Kaçakçılığı ile Mücadele Ofisi'nin bilgilerine göre, özellikle yabancı uyrukluların Kürdistan’a çalışmak bahanesiyle gelenler bu tür yasa dışı işler yapıyor.

 

Geçtiğimiz hafta Duhok'ta toplanan heyet, insan kaçakçılığıyla daha aktif mücadele edebilmek amacıyla yeni bir yol haritası belirledi.

 

Rûdaw'a konuşan İnsan Kaçakçılığıyla Mücadele Ofisi Müdürü Salar Abid, “Ofisimiz 4 ay önce açıldı, insan kaçakçılarına karşı nasıl mücadele edeceğimizi detaylı bir şekilde ele alıyoruz. Bugüne kadar 20 kişiyi suçüstü yakaladık" dedi.

 

Faaliyetleri hakkında bilgi veren Abid, şu ifadeleri kullandı:

 

“Daha önce bebek satmaya çalışan şahıslar yakalandı. Zaho'daki bir kafede çalışan genç kadın işletme sahibiyle cinsel ilişkiye girmiş ve hamile kalmıştı. Kafenin sahibi ile anne, bebeği satma girişiminde bulundu ancak durum tespit edilince polis ekipleri söz konusu şahısları gözaltına alarak, mahkemeye sevk etti.”

 

Ağırlıklı olarak iş bahanesiyle Kürdistan Bölgesi'ne gelen yabancı uyrukluların yasa dışı işler yaptığı belirtildi.

 

Bangladeş'ten gelen bir grubu gözaltına aldıklarını hatırlatan Salar, şunları söyledi:

 

"Geçen ay fuhuş yapan 11 Bangladeşli’yi gözaltına aldık. Sanıkların bazıları kendi isteğiyle fuhuş yaparken, bazıları da zorla bu işe sürüklendiklerini dile getirdi.”

 

Duhok’ta açılan ofisinin fuhuşla mücadele etmek için kurduğu ekipler sürekli otel ve kafeleri denetliyor.

 

Irak ve Kürdistan Bölgesi yasalarına göre, fuhuş yasak. Bu tür girişimlerde bulunanlara karşı yasal işlemler yapılıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli