Mardin’de Duhoklu aileyi katleden sanıklara istenilen ceza belli oldu

25-10-2024
Etiketler Duhok Mardin Kürdistan Bölgesi vatandaşları
A+ A-

Haber Merkezi - Mardin'de Kürdistan Bölgesi vatandaşı 5 kişinin cipte silahla öldürülmesine ilişkin 2’si tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada savcılık hazırladığı mütalaasını mahkeme heyetine sundu. Mütalaada, tutuklu sanıklara her mağdur için ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Olay, 19 Ocak 2023’te Uluslararası İpekyolu'nun Artuklu ilçesi kırsal Yeniköy Mahallesi mevkiinde meydana geldi.

Diyarbakır'a gitmek için Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kentinden yola çıkan, içerisinde akraba olan 5 kişinin bulunduğu cipi durduran başka bir araçtaki şüpheliler, kurşun yağdırıp, kaçtı. Cipteki Hindirin Abdullah Salih (39), Wahide Haydar Casım (63), Abdullah Salih Mustafa'nın (69) olay yerinde, Çimen Şahin Halid (75) ve Ahmed Celaleddin İbrahim Bêzelî'nin (45) de ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Cenazeler, işlemlerin ardından Duhok’a gönderilerek defnedildi.

Jandarmanın yaptığı çalışmayla kamera kayıtlarından, olaya karıştıkları tespit edilen Murat Yiğit, Faris Akseven ve Abdullah Kaplan, evlerine yapılan baskınla yakalandı. Daha sonra şüphelilere silahları temin ettiği belirlenen İbrahim Doğan da yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheliler işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Murat Yiğit ile İbrahim Doğan ve 18 yaşın altındaki Ç.B. ise daha sonra adli kontrolle serbest bırakıldı.

5'er kez ağırlaştırılmış müebbet

Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcı, karar duruşması öncesinde sanıklar hakkında istediği cezayı belirledi. Savcı mütalaasını hazırlayarak, Abdullah Kaplan ve Faris Akseven hakkında "Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme", "Gece vakti yağma, birden fazla kişi tarafından silahla yağma" suçlarından ayrı ayrı 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Gözler 14 Kasım’daki duruşmada

Savcı, Ç. B. hakkında da "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", İbrahim Doğan hakkında da "İzinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme, satma" suçundan ceza verilmesini istedi.

Savcı, olayda kullanılan aracın sahibi Murat Yiğit hakkında ise beraat talep etti.

Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 7’nci duruşması 14 Kasım 2024 tarihinde görülecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Adalet Topluluğu: Parlamentoya katılmama kararı aldık

Kürdistan Adalet Topluluğu: Parlamentoya katılmama kararı aldık

Kürdistan Adalet Topluluğu Başkanı Ali Bapir, Kürdistan Bölgesi altıncı dönem Parlamentosu'na katılmama kararı aldıklarını açıkladı. Bapir "Biz ve diğer bazı taraflar, bu seçimde Kürdistan Bölgesi dışından birçok usulsüzlük yapıldığına yüzde 100 emin olduk" dedi.