Neçirvan Barzani, Ürdün Başkonsolosu ve Kanada Büyükelçisi ile görüştü

25-10-2021
Etiketler Neçirvan Barzani Ürdün Kanada Fuad Mecali Ulric Shannon
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, Ürdün’ün yeni Erbil Başkonsolosu Fuad Mecali ve görev süresi dolan Kanada’nın Bağdat Büyükelçisi Ulric Shannon ile ayrı ayrı görüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Neçirvan Barzani bugün Ürdün Haşimi Krallığı’nın Erbil Başkonsolosu Fuad Mecali’yi kabul etti.

Görüşmede yeni görevinden dolayı Mecali’ye başarılar dileyen Barzani, Ürdün Kralı II. Abdullah’ın en zor dönemlerde Kürdistan Bölgesi’ne verdiği daimi destekten dolayı da teşekkür etti.

Ürdün-Kürdistan Bölgesi ilişkileri

Başkonsolos Mecali de Erbil’de görev almaktan memnuniyet duyduğunu ve Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm kurumlarla ilişkilerin gelişmesi için yoğun çaba göstereceğini dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi ile Ürdün arasındaki tarihi ilişkilere vurgu yapılan görüşmede, taraflar arasında ortak değerlerin oluştuğu ve ilişkilerin geliştirilmesinin Kürdistan Bölgesi, Irak ile Ürdün’ün yararına olacağı kaydedildi.

Görüşmede ayrıca Irak seçimleri, hükümetin kurma çalışmaları, koronavirüs salgını, Ürdünlü şirketlerin Kürdistan Bölgesi’ndeki faaliyetleri ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

“Kanada, Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerine değer veriyor”

Başkan Neçirvan Barzani Irak’taki görev süresi dolan ayrıca Kanada’nın Bağdat Büyükelçisi Ulric Shannon ile bir araya geldi.

Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda gösterdiği çabalardan ötürü Büyükelçi Shannon’a teşekkür eden Barzani, yeni görevinde de başarılar diledi.

Ulric Shannon da ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerine büyük önem verdiğini dile getirerek, taraflar arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesini ümit etti.

Irak Parlamento seçimleri, Kanadalı gözlemcilerin seçim sürecine katılımı, Kürdistani tarafların tavrı, seçimden sonraki süreç, düşünce ve ifade özgürlüğü ve diğer bir kaç konuda görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede Kanada’nın Erbil Başkonsolosu Yves Doval de hazır bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli