Kerkük’ün kalkanı BMW

25-10-2016
Rûdaw
Etiketler Kerkük BMW
A+ A-

Kerkük (Rûdaw) – IŞİD’in Kerkük’e saldırdığı gün BMW marka zırhlı otomobilin sahibi, birçok kişinin hayatını kurtardı.

 

Örgüt üyelerinin 21 Ekim’de saldırdığı Kerkük ve Dubız’da sosyal medyada “Siyah BMW” gündem oldu. Halk aracın sürücüsünü, “Kerkük ve Dubız’ın aslanı” olarak niteledi. Halkın anlatımına göre o, çatışmanın yaşandığı gün büyük bir kahramanlık örneği sergiledi.

 

Kerkük’ün Duz ilçesinden olduğu için Ako Duzi olarak tanınan Ako Abdurrahman,  o gün yaşananları Rûdaw’a anlattı.

 

Halk ona artık Ako Duzi değil, BMW’li Ako diyor.

 


Ako o günle ilgili şunları söyledi:

 

“IŞİD’lilerin Kerkük’e girdiği haberini alınca cephede görevdeydim. Bir arkadaşım beni arayıp çok sayıda yaralı olduğunu ve onları kurtaracak kimsenin olmadığını söyledi. Bunun üzerine hemen Kerkük’e geldim. Sıcak çatışmanın ortasında birçok yaralıyı taşıdım. O an çok telaşlıydım, net sayı yok aklımda ama yaklaşık 80 yaralıyı hastaneye ulaştırdım.”

 

116’ıncı Tabur’da görevli bir peşmerge olan Ako, “IŞİD’liler kalaşnikov ve kanasla ateş açıyordu. Mermiler üzerime geliyordu, o anlarda ölümümü düşünüyordum. Ancak peşmergelerin Kerkük’teki direnişini düşününce IŞİD’lilere yaklaşıp yaralıları aracıma bindirim ve hastaneye götürdüm” dedi.

 

Arkadaşlarından biri Ako için, “O yürekli bir insan. Yaptığı şeye inanamadım çünkü bir insanın bunu yapabilmesi çok zor. Yaralıları taşırken aracına mermiler isabet ediyordu” sözlerinde bulundu.

 

Ako, IŞİD’lilerin açtığı ateşte 40-50 merminin aracına isabet ettiğini ve çoğunun ön cama ve kapılara geldiğini anlattı.

 

Kentteki 8 noktadan saldırıda bulunan IŞİD üyeleri, 5 resmi binayı hedef aldı. Kerkük Polis Müdürü Hatab Ömer, çatışmalarda 48 IŞİD’linin öldürüldüğünü, bazılarının da yakalandığını açıkladı.

 

Saldırının gerçekleştiği gün Süleymaniye’deki hastanelere 51 yaralı nakledildi. Durumu ağır olan yaralılardan biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ako, Kerkük’teki hastanelere taşıdığı yararlıların bazılarının Erbil ve Süleymaniye’ye sevkedildiğini söyledi.

 

Ako o gün yaşadığı bir diğer anı ise şöyle anlattı:

 

“Yaralıları taşırken bir IŞİD’li beni farketti. O an ateş açmaya başladı ama aracım kurşun geçirmez olduğu için yaralıları geçirip oradan uzaklaşabildim.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli