Köle pazarlarına karşı peçelerle yürüdüler

25-10-2014
Rûdaw
Etiketler kadınlar peçe yürüyüş ışid
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi’ne üye kadın öğretmenler, IŞİD’in kurduğu köle pazarlarına karşı peçeli yürüyüş yaptı. Yüzlerini peçelerle kapatan kadınlar, ellerini de zincirledi.

 

Eğitim-Sen binası önünde bir araya gelen kadınlar, AZC Plaza önüne kadar yürümek istedi. Ancak, yüzleri peçeyle kapalı olduğu için polis, yüzlerini açmalarını, aksi takdirde yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyledi. Pazarlıklar, sonucu kadınlar yüzlerini açarak, yürüyüşe devam etti.

 

AZC Plaza önünde açıklama yapan Eğitim Sen Kadın Meclisi Başkanı Miyaser Gülcemal, IŞİD’in Şengal saldırılarında bin 500 Kürt kadınını kaçırarak, köle pazarında ganimet olarak sattığını söyledi.

 

Gülcemal, kadınların birçoğunun bu zulme karşı çıkmak için baş örtüleri ile kendilerini boğduklarına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Ortadoğu’da kadınlar özgürleşmedikçe, gerçek bir barışa ulaşmak mümkün değildir. Kadın özgürlüğü üzerinden yaşamı özgürleştirme mücadelesi veren Kürt kadınları bu terör karşısında sessiz, eli kolu bağlı kalmayacaktır.”

 

 

Kadınlar yürüyüşte “IŞİD Kürdistan’dan defol”, “Kadın mal değildir, satılamaz” sloganları attı. Açıklamadan sonra 10 dakika oturma eylemi yapıldı. 


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli