PDK Çukurova Bucak’a sahip çıktı

25-10-2014
Rûdaw
Etiketler KDP Sertaç Bucak istifa PDK
A+ A-
Diyarbakır (Rûdaw) - Kürt Demokratlar Platformu (KDP), Bakur Çukurova, Sertaç Bucak’ın istifasını isteyen grubun tavrını “kronik muhalefet” olarak değerlendirerek, Bucak’a sahip çıktı. 



PDK Bakur Çukurova’dan yapılan yazılı açıklamada, Sertaç Bucak’ın istifasını isteyen grubun tavrını eleştirdi.


 
Batman PDK Meclisi’nde 4 üyenin yaptığı toplantıdan sonra Bucak’ın istifa tartışmalarının gündeme geldiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:


 
“Batman toplantısını tertipleyenler, partili sorumluluk içinde hareket etmediklerinden tamamen yanlış bir girişimde bulundular. İkisi yürütmede olmak üzere dört meclis üyesi, tarihi belirlenmiş kısa bir süre içinde konferans yapılması için Başkan ve meclis üzerinde talepleriyle baskı oluşturabilirlerdi.


Talepleri karşılık bulmadığında, o zaman taleplerini yerel düzeyde de tartıştırarak bir sonuca varabilirlerdi. Ancak bu yönteme başvurulmadan, Başkan S.Bucak’ı yenmek için, parti içi teamüller bir yana bırakılarak sözü edilen toplantı yapıldı. Her ne pahasına olursa olsun toplantıyı düzenleriz tavrı, partili bir tavır değildir. Partiyi reddetme tavrıdır.”



Bucak’ın istifasını isteyen grubun tavrının “kronik muhalefet” olarak değerlendirildiği açıklamada, muhalif grup kastedilerek şu ifadeler kullanıldı:



“Hem Bucak’ın kişiliğine karşısınız hem de O nun aynı zamanda Başkanı olduğu mecliste yer almak istediniz. Bu ne yaman çelişki! Muhalif arkadaşların muhalifliği kronikleşmiştir,  çaresi yoktur. Muhaliflik müzmin bir hal alınca yapılacak bir şey yoktur. Muhalefete tavır alırken, merkeze eleştirilerimizin olmadığı arkadaşlar tarafından anlaşılmasın. Elbette merkezi eleştiriyoruz, öneriler sunuyoruz. Ama bunu ulu orta konuşarak değil, parti kuralları içerisinde ve parti zemininde yapıyoruz”



Açıklamada, Kürt siyasi birliğinin gündemde olduğu bu dönemde, KDP-Bakur içinde ayrışmaların olmasının “sürecin ruhuna aykırı” olduğu belirtildi. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli