TSK'ya ait savaş uçakları Duhok kırsalını bombaladı

Erbil (Rûdaw) – TSK’ya ait savaş uçaklarının Duhok’un Amedi ve Akre ilçeleri kırsalını bombaladığı bildirildi.

Rûdaw’a konuşan Akre Kaymakamı Şaban Berwarî, dün gece saat 23:30'te Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının Dinarte nahiyesine bağlı Kurtka ve Mîrgereş köyleri kırsalını bombaladığını söyledi. Berwari bombardımanda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirtti.

Amedi ilçesindeki bombardımana ilişkin Rûdaw'a konuşan Mêrstekê köyü sakini Remzi Sergeli, savaş uçaklarının dün gece saat 23:00 ile 03:00’a kadar Metina Dağları ve çevresini defalarca bombaladığını söyledi. 

Remzi Sergeli, üç aydır aralıksız Metina Dağları’nın bombalandığını can kaybına dair bir bilgi elde edilemediğini ancak saldırıların köylülerde özellikle çocuklarda büyük korku ve paniğe neden olduğunu dile getirdi.

Rûdaw Duhok muhabiri Nasır Ali, bombardımanlarda Metina Dağı eteklerindeki köylülere ait bağ ve bahçelerin alev aldığını, çıkan yangının bu sabah saatlerine kadar devam ettiğini aktardı.

TSK’ya ait savaş uçaklarının bombardımanı dün İran Devrim Muhafızları Ordusunun (Pasdaran), Kürdistan Bölgesi toraklarında “İran karşıtı örgütlere” karşı yeni bir operasyon başlatıldığını açıklaması ve Erbil’in Sidekan nahiyesini bombalamaya başlamasıyla aynı güne denk geldi.

BM Uluslararası Sivil Toplum Koalisyonu (ICCS) “Sınır Ötesi Bombalamalara Son” kapsamında yayınladığı raporda 2015-2021 yılları arasında TSK'nın 4 bin kez Kürdistan Bölgesi sınırlarını bombalandığını belirtmişti.