Ehmedê Xanî Derneği: Referandum ile Xanî’nin fikirleri pratize edildi

25-09-2020
Rûdaw
Etiketler Urfa Ehmedê Xanî Derneği Ahmedi Hani Derneği Urfa Kürdistan Bağımsızlık Referandumu
A+ A-

Haber Merkezi - Urfa Ehmedê Xanî Derneği tarafından, Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nun yıl dönümü vesilesiyle yapılan açıklamada, Referendum ile Ehmedê Xanî’nin fikirlerinin pratize edildiği belirtildi.

25 Eylül 2017’de gerçekleştirilen ve halkın yüzde 93’ünün ‘Evet’ oyu kullandığı Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nun üzerinden 3 yıl geçti.

Urfa Ehmedê Xanî Derneği, Kürdistan Bağımsızlık Referandumu'nun yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Bağımsızlık Referandumu’nun üçüncü yıl dönümünde özellikle Güney Kürdistan’daki halkımız olmak üzere bütün Kürtleri kutluyoruz” denildi.

Referandumun gerçekleştirilmesi ile milyonlarca Kürt’ün umudunun yeşerdiği belirtilen açıklamada, Bağımsızlık Referandumunun Kürt halkı için sonuç elde edeceği bir umut olduğu ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Referandum Ehmedê Xanî’nin devletleşme konusundaki fikirlerinin pratike dökülmesinde önemli bir adımdı. Kürt halkı referandum ile kaderini tayin ederek devletleşme yolunda zorlu bir eşiği geçti. Referandum süreci Kürt halkının birlik ve ittifakına büyük bir hizmet etti.

Orta Doğu’da ilk kez bir halkın demokratik ve barışçıl bir şekilde geleceğini belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği referendum, Kürtlerin kara talihini değiştirme kararıydı. Ancak işgalciler Kürtlerin geleceklerini belirleme kararında saygı göstermedi.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli