Anlaşma imzalandı, Kürdistan Bölgesi Ürdün'e tarım ürünleri ihraç edecek

9 saat önce
Rûdaw
Etiketler Ürdün Kürdistan Bölgesi Tarım Mesrur Barzani mutabakat zaptı
A+ A-

Erbil (Rûdaw)- Başbakan Mesrur Barzani, Ürdün Tarım Bakanı Halid Musa El-Hanifat ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmede Kürdistan Bölgesi ile Ürdün Tarım Bakanlıkları arasında mutabakat zaptı imzalandı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, iki taraf arasında ticaret, tarım, gıda sanayi ve tarım ürünlerinin pazarlanması alanlarında iş birliği ve koordinasyonun geliştirilmesine ilişkin konular ele alındı. 

Ürdün Kralı Abdullah'ın selamlarını Başbakan Barzani’ye ileten Ürdün Tarım Bakanı, Kürdistan Bölgesi ile Ürdün arasında uzun süredir devam eden güçlü ilişkilere dikkat çekerek, Erbil ve Kürdistan Bölgesi'nin ilerlemesine ve refahına övgüde bulundu. 

Başbakan Barzani ise Kürdistan Bölgesi'ne farklı aşamalarda destek veren Kral Abdullah'a, Ürdün Hükümeti'ne ve Ürdün halkına Kürdistan Bölgesi'nin teşekkürlerini sundu. 

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin ikili ilişkileri daha da geliştirmeye hazır olduğunu ifade etti. 

Görüşmede ayrıca Başbakan Mesrur Barzani’nin gözetiminde, Kürdistan Bölgesi ve Ürdün Tarım Bakanlıkları arasında tarım ve gıda sanayi alanında iş birliği konusunda mutabakat zaptı imzalandı. 

İmzalanan mutabakat zaptına göre Ürdün'ün Kürdistan Bölgesi'nden başta patates olmak üzere bazı tarım ürünlerini ithal edecek. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli