Heşdi Şabi'den açıklama

Erbil (Rûdaw) - Diyala Heşdi Şabi Operasyonlar Komutanlığı Rûdaw’a yaptığı açıklamada Peşmerge Güçleri ile koordinasyon halinde güçlerinin bölgede olduğunu ileri sürdü.

Rûdaw’a konuşan Diyala Heşdi Şabi Operasyonlar Komutanı Talib Musewi, "Heşdi Şabi olarak, insansız hava araçlarından gelen istihbarat bilgilerine dayanarak bölgede IŞİD  mensuplarının varlığına dair bilgi edindik.  Bölgedeki Peşmerge güçleriyle koordineli olarak bir operasyon  gerçekleştirdik” dedi.

Ancak Peşmerge Güçleri Rûdaw’a yaptığı açıklamada Heşdi Şabi ile  aralarında herhangi bir koordinasyon olduğunu reddetmişti.

Rûdaw’a konuşan Beşinci Tugay Komtan Yardımcısı Bextiyar Beseri, “150’si askeri yaklaşık 550 otomobil ve askeri araç bölgeye gelerek, konuşlanmaya başladı. Peşmerge Bakanlığı ile yaptığımız konuşma sonrası Heşdi Şabi’nin bir kaç saat içerisinde çekileceği bize söylendi. Şuan çekilmeye bile başladılar” demişti.

Peşmerge komutanı, Heşdi Şabi güçlerinin kendilerine bilgi vermeden bölgede olduğunu ve Peşmerge Bakanlığının Bağdat ile yaptığı görüşme ardından çekilmeye başladığını kaydetti.