HPG, hayatını kaybeden 2 kadın üyesinin kimliğini açıkladı

2 saat önce
Etiketler HPG PKK TSK Hakurk
A+ A-

Haber Merkezi – HPG, iki kadın üyesinin Nisan 2024’te hayatını kaybettiğini açıkladı.

PKK’nin askeri kanadı HPG, yaptığı yazılı açıklamada iki kadın üyesinin yaşamını yitirdiğini belirterek kimlik bilgilerine yer verdi.

Açıklamada 2 üyenin, Nisan ayında Kürdistan Bölgesi topraklarında bulunan Hakurk’ta hayatını kaybettikleri belirtildi.

Yaşamını yitiren HPG’lilerin “Tijda Jiyan” kod adlı, Urfa-Siverek nüfusuna kayıtlı Nurbahar Karadağlı ve “Faraşin Gabar” kod adlı Şırnak-Cizre nüfusuna kayıtlı Bahar Akyol olduğu belirtildi.

Karadağlı’nın 2015 yılında örgüte katıldığı, Rojava’nın Kobani kentinde de IŞİD döneminde bulunduğu, Akyol’un ise 2015 yılında hendek-barikat savaşlarında bulunduğu ve ardından örgüte katıldığı kaydedildi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki operasyonlar

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 28 Mayıs 2019'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde başkent Erbil’in Soran ilçesindeki Hakurk bölgesinde Pençe Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu.

Bir yıl sonra ise 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığını açıkladı.

Ardından TSK 23 Nisan 2021’de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla karadan operasyon başlattı.

Son olarak TSK, 17 Nisan 2022'de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Hakurk, Zap, Avaşin-Basyan’da “Pençe-Kilit” adıyla havadan ve karadan operasyon başlatmıştı.

2024’ün bahar aylarından beri özellikle Duhok’un Amedi ilçesindeki Metina Dağı ve Gare Dağı arasındaki bölgede PKK’liler ile TSK mensupları arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürt akademisyen Dr. Ali Kıılıç vefat etti

Kürt akademisyen Dr. Ali Kılıç vefat etti

1937-1938 Dersim Katliamı üzerine yaptığı çalışmalarla ve Halepçe katliamının uluslararası arenada soykırım olarak kabul edilmesinde önemli emekleri ile tanınan Dr. Ali Kılıç hayatını kaybetti.