Heşdi Şabi Süleymaniye'nin Germiyan İdaresindeki petrol sahasına girdi

2 saat önce
Heşdi Şabi Süleymaniye'nin Germiyan'daki petrol sahasına girdi
Heşdi Şabi Süleymaniye'nin Germiyan'daki petrol sahasına girdi
Etiketler Süleymaniye Germiyan İdaresi Petrol sahası Qemere
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Heşdi Şabi milisleri sabah saatlerinde Süleymaniye’nin Germiyan İdaresinin Guleco beldesindeki petrol sahasına girdiği bildirildi. Bir Peşmerge yetkilisi Heşdi Şabi’nin Bağdat’tan yüzlerce askeri araçla bölgeye geldiğini ve Bafıl Talabani ile yapılan görüşme sonucu bölgede olduklarını söyledi.

Bu sabah yaşanan bir sıcak gelişmede Heşdi Şabi güçlerinin Guleco beldesindeki Qemere petrol sahasına girdiği bildirildi.

Rûdaw’a konuşan bir Peşmerge yetkilisi, gaz ve petrol polisinin kontrolünde olan petrol sahasına ağır silahlarla donatılmış yüzlerce araçtan oluşan Heşdi Şabi konvoyunun girdiğini teyit etti. Peşmerge yetkilisi milislerin bölgeden çıkmayı reddettiklerini ve müdahale eden bir polisi de darp ettiklerini sözlerine ekledi.

Bölgede mevzilenen Heşdi Şabi yetkilisinin "Sözleşmemizin olduğu BAE’nin (Birleşik Arap Emirlikleri)  petrol çıkardığı petrol sahasına gücümüzü hareket ettirmemiz emredildi” dediği öğrenildi.

Heşdi Şabi: Bafıl Talabani ile görüştük

Rûdaw’ın Germiyan muhabiri Peşmerge Güçleri 5. Tugay'ın 1. Tabur Komutanı Binbaşı Soran’ın, Heşdi Şabi güçlerinin Seyid Talib isimli komutanın kendisine ‘Bafıl Talabani ile yapılan bir görüşme sonucu buradayız. 3 gün bölgede kalacağız. Peşmerge bizim kardeşimiz. Bölgede savaş uçaklarının da desteği ile IŞİD'e karşı operasyon düzenleyeceğiz’ dediğini aktardı.

Peşmergenin bölgeye yaklaşmasına izin vermiyorlar

Ancak Heşdi Şabi güçleri, Qemere petrol sahasındaki polis gücüne yiyecek ve su götürülmesini engellediği, Peşmerge Güçlerinin bölgeye yaklaşmasına izin vermediği öğrenildi. 

Peşmerge yetkilisi Heşdi Şabi'nin bölgeye gelişi konusunda bilgilendirilmediklerini ve bölgedeki Irak ordusunun da haberdar edilmediğini söyledi. 

400 araçla geldiler

Rûdaw muhabiri Huner Hamid’in bölgeden bildirdiğine göre Heşdi Şabi milisleri, sabaha doğru saat 04.00 dolaylarında ağır silahlarla yüklü yaklaşık 400 askeri araçla bölgeye giriş yaptı.

Bölge, Peşmerge ve Heşdi Şabi güçleri arasındaki sınır bölgesinde yer alıyor.

Rûdaw muhabiri Heşdi Şabi güçlerinin ağır silahla donatılan güçlerinin bölgede kalıcı olacakmış izlenimi verdiklerini ve mevzi kazmaya başladığını aktardı.

Şu ana kadar ilgili taraflardan henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli