Kürtçe öğretmen adayları açlık grevinde

25-08-2014
Gönül Morkoç
A+ A-

Mardin (Rûdaw) – Artuklu Üniversitesi’nden mezun olan Kürtçe öğretmen adayları atamalarının yapılması için bugün açlık grevine başladı.

 

Kendilerine Kürtçe Öğretmenleri Platformu (KÖP) adını veren bir grup, Artuklu Üniversitesi önünde açıklama yaptı.

 

Berivan Saruhan isimli öğretmen adayı, Artuklu Üniversitesi’nden mezun olan Kürtçe öğretmenlerinin atanması için bugüne kadar verilen hiçbir sözün tutulmadığını söyledi. Bazı öğretmen adaylarının Kürtçe öğretmeni olabilmek için işini bıraktığını, ağır ekonomik bedel ödediğini belirten Saruhan şöyle konuştu:

 

“Eğer biz sosyal bir devletten bahsedeceksek, Kürtçe öğretmenlerini, verilen sözlere rağmen mağdur etmek hangi vicdana sığar? Israrcıyız; Kürtçe öğretmenlerine verilen sözler yerine getirilmelidir.  Bu çerçevede biz Kürtçe öğretmenleri atama kontenjanları belirleninceye kadar dönüşümlü açlık grevine başladığımızı duyururuz.”

 

Öğrenciler, Artuklu Üniversitesi önündeki açıklamadan sonra Mardin Valiliği’nin karşısındaki Karayolları Parkı’nda iki günlük, dönüşümlü açlık grevine başladı.

 

Türkiye’de eğitim - öğretim dönemi 15 Eylül’de başlayacak. Bu nedenle de Milli Eğitim Bakanlığı, Eylül ayının başında her branştan 35 bin öğretmenin atamasını yapacak.

 

Artuklu Üniversitesi’nden mezun olan yaklaşık 2 bin Kürtçe öğretmen adayı da bu 35 bin öğretmenle birlikte atama istiyor.

 

Türkiye’de 2 yıldır 6, 7 ve 8’inci sınıflarda Kürtçe, seçmeli ders olarak öğretiliyor.


 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli