DSG: Deyrezor’da fitne çıkaranlar tespit edilecek

Erbil (Rûdaw) - Demokratik Suriye Güçleri (DSG) İletişim Merkezi, Deyrezor Askeri Meclisi ile Asayiş Güçleri arasında bugün yaşanan silahlı kavgaya dair açıklama yaptı.

DSG, Deyrezor’un ileri gelenleriyle koordineli olarak sorunu çözmek için soruşturma komisyonu kurulduğunu bildirdi. DSG, olaya karışanların tutuklandığını ve "İsyan çıkarmaya çalışanlar hakkında yasal işlem başlatıldığını” vurguladı.

“Fitne çıkarmaya çalışanların tespiti için” soruşturma başlatıldığı kaydedilen açıklama şöyle:

“Deyrezor'da fitne çıkarmaya çalışanların tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Genel Komutanlığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır. Olaylarda parmağı olan kişilerin tespit edilmesi ve etkisiz hale getirilmesi için gerekli kurumlar yetkilendirilmiştir. Bölgenin güvenliğini hedef alan bu tür olaylara karşı her türlü önlemi almaya devam edeceğiz. Herkes ulusal çıkarların korunmasına saygı duymalıdır.”

Ne olmuştu?

Bugün öğle saatlerinde Deyrezor'un doğusundaki köylerde Deyrezor Askeri Meclisi ile Asayiş Güçleri arasında kavga çıkmış, kavgada silahlar da kullanılmıştı. Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.