Mesrur Barzani: Memur maaşları kesintisiz ödenecek

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nde memur maaşlarının bu ay kesintisiz ödeneceğini açıkladı. Barzani, Bağdat hükümetinin verdiği sözü yerine getirip bütçe göndermesi halinde maaşların zamanında ve kesintisiz ödenmeye devam edeceğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Yüksek Ekonomi Meclisi toplantısı Başbakanı Mesrur Barzani’nin başkanlığında toplandı.

Toplantıda Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Maliye Bakanı Awat Şeyh Cenab, Doğal Kaynaklar Bakanı Kemal Etruşi ve Planlama Bakanı Dara Reşid hazır bulundu.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Barzani, bu ay itibari ile memur ve çalışanların maaşlarına yapılan kesintinin kaldırılacağını söyledi.

Hükumetin temel görevinin memur ve çalışanlarının maaşlarını tedarik etmek olduğunu vurgulayan Barzani, “Federal hükümet verdiği sözü yerine getirmeye ve federal bütçe yasasında anlaştığımız üzere bütçe payını göndermeye devam ederse, Kürdistan Bölgesi hükumeti de maaşları zamanında ve kesintisiz ödemeye devam edecektir” dedi.

Mesrur Barzani, maaş kesintileri konusunda kendilerine anlayış gösteren Kürdistan Bölgesi halkına da teşekkür etti.

Memur maaşlarının dışında hükumetin başka hizmetlere ihtiyacı bulunduğunu belirten Başbakan Mesrur Barzani, su, elektrik, yol ve diğer projelerin vatandaşlara ulaştırılması görevlerinin de bulunduğunu hatırlattı.

Barzani, söz verdikleri gibi şeffaf olacaklarını, bütçe tahsis etmenin yanı sıra güçlü bir ekonomik altyapı kurmak için çalışacaklarını kaydetti.

Koronavirüs salgını

Konuşmasında son dönemde artan koronavirüs vakalarına da değinen Başbakan Barzani, vatandaşlara, “sağlık tedbirlerine uyun ve aşı olun” çağrısında bulundu.

Barzani, “Bu bir görevdir ve ciddiye almanızı, aşı olma konusunda ivedi davranmanızı istiyorum. Korunmak ortak görevimizdir. Bu konuda sadece hükumetten şikayetçi olmamak gerekiyor. Umarım hepiniz mutlu ve sağlıklı olursunuz” diye konuştu.

BaşbakanMesrur Barzani, Sağlık Bakanlığı’na da aşı temini için çalışmalarına hız vermesini istediklerini söyledi.

Bağdat hükumetinin 2021 yılı Federal Bütçe Yasası’nda kararlaştırılan payı göndermemesi üzerine Kürdistan Bölgesi hükumeti memur ve çalışanların maaşlarını kendi gelirleri ile karşılamak durumunda kalmış ve bu kapsamda maaşlarda yüzde 21’lik bir kesintiye gitmişti.