Fransa’dan Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne övgü

25-05-2021
Rûdaw
Etiketler Françoise Dumas Mesrur Barzani Fransa Kürdistan Görüşme
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başbakan Mesrur Barzani, Fransa Parlamentosu Milli Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu Başkanı Françoise Dumas başkanlığındaki Fransa heyeti ile bir araya geldi.

Mesrur Barzani, bugün başkent Erbil’de Fransız milletvekilleri Françoise Dumas, Philip Maier, Guendall Roielard ve Fransan’ın Bağdat Büyükelçisi Bruno Aubert ile Erbil Başkonsolosu Olivier Decottignies ile bir araya geldi.

Görüşmede, Irak ve bölgedeki son gelişmelerin yanı sıra Kürdistan Bölgesi ile Fransa ilişkilerinin geliştirilmesi ele alındı.

Konuk heyet, Fransa ile Kürdistan Bölgesi arasındaki tarihi ilişkilerin geliştirilmesinin önemine vurgu yaparak, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Başbakan’a reform çalışmalarından ötürü övgüde bulundu.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin reformlar konusunda istekli olduğuna dikkat çeken Heyet, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ni her şekilde destekleyeceklerini dile getirdi.

Başbakan Barzani de, özellikle IŞİD’le mücadelede Peşmerge Güçleri’ne olmak üzere farklı ve zor dönemlerde Kürdistan halkına verdikleri sürekli destek için Fransa’ya teşekkür ederek, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Fransa ile her alanda ilişkilerini geliştirmek istediğini belirtti.

Görüşmede ayrıca, Kürdistan Bölgesi ile Irak ilişkileri, Peşmerge ile Irak ordusu arasındaki koordinasyonun önemi, Şengal Anlaşması’nın uygulanması, Kürdistan Bölgesi’ndeki göçzedelerin durumu ve Covid-19 aşısının sağlanması konuları da değerlendirildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli