Tuzhurmatu ilçesi karantinaya alındı

Erbil (Rûdaw) - Salahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakalarının artması nedeniyle karantinaya alındığı bildirildi.

Irak'ta hükümete bağlı Kriz Hücresi tarafından yapılan açıklamaya göre, Covid-19 vaka sayısının arttığı Tuzhurmatu iki günlük boyunca karantinaya alındı.

Rûdaw’a konuşan Kriz Hücresi Sözcüsü Cemal Agap, “Koronavirüsüne bulaşan iki kişi yüzünden iki kişi daha virüse bulaştı. Bu nedenle salgının yayılmasının önüne geçmek için Kriz Hücresi Salahaddin ilinde bugünden itibaren geçerli olmak üzere 28 Mayıs’a kadar ilçe karantinaya alındı. Daha önce de salgın nedeniyle 24 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti” dedi

Tuzhurmatu ilçesinde vaka sayısının 14’e yükseldiğini ifade eden Agap, “ Vaka sayısının artmasıyla birlikte daha önce açık olan, fırın, market ve pazarların kapatma kararı aldık. Covid-19’a bulaşan 14 kişiden 10’u iyileşti. Şu anda 4 kişinin tedavisi devam ediyor” diye konuştu.

Şu ana kadar Irak ve Kürdistan Bölgesi genelinde 4 bin 469 Covid-19 vakası tespit edildi. Bu sayıdan 2 bin 738’i iyileşirken 160 hasta da vefat etti.