Şey Said’in torunu: Kürdistan bayrağı sembol

25-05-2017
Rûdaw
Etiketler Diyadin Fırat Faysal Fırat
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Facebook hesabında profil resmini Kürdistan bayrağıyla paylaşması üzerine hakkında dava açılan Şeyh Said'in torunlarından Faysal Fırat, denetimli olarak serbest bırakıldı.

 

Şeyh Said'in torunlarından Faysal Fırat, 2 gün önce Facebook hesabında profil resmini Kürdistan bayrağıyla paylaşması üzerine Yalova’daki evinde gözaltına alındı.

 

Bugün mahkemeye çıkarılan Faysal Fırat, denetimli olarak serbest bırakıldı.

 

Avukatı yaptığı açıklamada, Faysal Fırat’ın, Facebook hesabında profil resmini Kürdistan bayrağı ile yayınladığı gerekçesiyle hakkında dava açıldığını belirtmişti.

 

Konuyla ilgili Rûdaw’a konuşan Şeyh Said'in başka torunu Diyadin Fırat, Faysal Fırat’ın denetimli olarak serbest bırakıldığını belirterek “Faysal Fırat denetimli olarak tahliye edildi. Cebir ve şiddete başvurma söz konusu değil. Bunun dava konusu olması talihsizliktir” dedi.

 

Kürdistan bayrağının, Kürt halkının sembolü oldğunu belirten Diyadin Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Tüm halkların, kavimlerin, toplumların sembolleri vardır. Kürdistan bayrağı da Kürtlerin sembolüdür ve her Kürt’ün bunu sahiplenmesi doğaldır. Bir Amerikalının Amerikan bayrağını tişiört yapıp giymesi ne kadar doğalsa, bir Kürt’ün de Kürt bayrağını sahiplenmesi, ona muhhabet duyması doğaldır.”

 

58 yaşındaki Faysal Fırat’ın kanser tedavisi gördüğünü belirten Diyadin Fırat, “Faysal çok hassas bir insan. Şeyh Said geleneğinden geliyor. Düşüncelerini paylaşıyor. Ortada ne bir şiddet var, ne de bir şiddet çağrısı” ifadelerini kullandı.

 

Fırat, “Şeyh Said ailesine bir yönelim mi var?” şeklindeki sorumuzu şöyle yanıtladı:

 

“Evet. Şeyh Said’in ailesine bir yönelim var. Ama birçok insan kendini şehit Şeyh Said’de görebilir. İktidarı bu konuda yönlendirmek isteyenler olabilir. Sosyal medyada insanlar düşüncelerini paylaşabilir. Kutsal saydıkları sembolleri paylaşabilir. Ortada ceza gerektirecek bir durum yok. Faysal’ın ceza alacağını da düşünmüyorum.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli