Van,Tatvan, Batman ve Urfa’da bazı yerler karantinaya alındı

25-04-2020
Rûdaw
Etiketler Koronavirüsü Covid-19 Van Urfa Batman Tatvan
A+ A-

Haber Merkezi - Van'da bir mahalle, Tatvan, Batman ve Urfa’da ise bazı adres ve binalar yeni tip koronavirüsü kapsamında karantinaya alındı.

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Günbaşı Mahallesinde 3 kişinin koronavirüs (Covid-19) testlerinin pozitif çıkması üzerine mahalle karantinaya alındı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "Gürpınar ilçesi Günbaşı Mahallesinde 3 vatandaşın koronavirüs (Covid-19) testlerinin pozitif çıkması üzerine, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla mahallede karantina uygulanmaya başlandı. Günbaşı Mahallesine giriş çıkışlar yasaklanırken, sağlık ekiplerinin çalışmaları sürüyor” denildi.

Tatvan'da bir bina daha karantinaya alındı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir bina daha karantinaya alındı.

Tatvan Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, ilçeya bağlı Kale Mahallesi’nde bir sokakta pozitif vakaların görülmesi ve temaslı kişilerin bulunması sebebiyle karantina uygulandığı belirtildi.

Açıklamada, alınan tedbirlere uymayan kişilerin iki aydan bir yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağı hatırlatıldı.

Batman'da iki adreste karantina uygulaması

Batman'ın Sason ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında iki adreste karantina uygulandığı bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince ilçe merkezindeki Orta Mahallesi'nde bulunan iki adreste karantina uygulamasının başlatıldığı belirtildi.

Gerekli tüm sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüm vatandaşlarımızın kendi ikametgahlarında kalmaları, çok zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, ilçemize ve köylerimize dışarıdan gelen herkesin ikamet ettiği yerdeki kişilerle beraber 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri, hem kendi hem de toplum sağlığı açısından hayati derecede önemlidir. Bu konuya riayet edilip edilmediği muhtarlarımız ve kolluk birimlerimiz tarafından denetlenecektir. Riayet etmeyen kişilerin zorunlu karantina altına alınacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Urfa'da 6 bina ve 2 ev karantinaya alındı

Urfa'da da yeni Covid-19 tedbirleri kapsamında 6 bina ve 2 ev karantinaya alındı.

Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Covid-19 salgını nedeniyle yeni tedbirler alındı.

Merkez Haliliye ilçesinin Konuklu Mahallesi, Bozova ilçesinin Yavuz Selim Mahallesi, Birecik ilçesinin Saha Mahallesi, Suruç ilçesinin Karaca Mahallesi, Viranşehir ilçesinin Yenişehir Mahallesi ile merkez Eyyübiye ilçesinin Ruha Mahallesi'nde Kovid-19 test sonuçları pozitif çıkan kişilerin kaldığı 6 bina ve 2 evde 14 gün karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Eyyübiye ilçesinin Eyyüpnebi, Tuzluca ve Şıh Maksut mahalleleri, Karaköprü ilçesinin Akpıyar Mahallesi ile Siverek ilçesinin Şekerli Mahallesi'ndeki 5 binada uygulanan 14 günlük karantina uygulaması ise sona erdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi topraklarında Türkiye’nin gerçekleştirdiği saldırılardan görüntüler. / Rûdaw

CPT verilerine göre TSK Kürdistan Bölgesi topraklarında 15 kilometre ilerledi

Türkiye geçen ayın sonlarında Kürdistan Bölgesi'ne yüzlerce asker ve askeri araç göndererek Duhok’un Berwarî Bala bölgesinde kontrol noktaları kurdu ve askeri devriyeler gerçekleştirdi.