Elektrik kesildiği için ölen çocuğun babası: ‘DEDAŞ evimizi yıktı’

Diyarbakır (Rûdaw) – Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde elektrik hattının yenileneceği gerekçesiyle Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ) tarafından elektrikleri kesilen ailenin 2 yaşındaki oğlu Yunus Emre yaşamını yitirdi.

Cami Mahallesi’nde yaşayan Binen ailesinin bronşit hastası olan 2 yaşındaki çocukları Yunus Emre, oksijen makinesi ile hayata tutunuyordu.

Elektriklerin kesilmesi nedeniyle oksijen verilemeyen Yunus Emre, gece saatlerinde fenalaşması sonucu hastaneye kaldırılırken soğuğun tetiklemesi sonucu kalbinin durduğu ve burada yaşamını yitirdiği öğrenilmişti.

“Davacıyım”

Rûdaw’a konuşan Yunus Emre'nin annesi Meryem Binen, “İki gündür elektrik yoktu, buhar vermem gerekiyordu. Elektrik olmadığı için çocuğuma bu oldu. Başıma geldi, bir başkasının başına gelmesin. Kimse bu kederi yaşamasın.  Ben davacıyım, ölene kadar davacıyım. Elektrik olsaydı çocuğuma bir şey olmazdı. Kesinlikle elektrik olsaydı çocuğum iyileşecekti, buhar verebilseydim iyileşecekti” ifadelerini kullandı. 

“DEDAŞ evimizi yıktı”

İşsiz olan baba Özcan Binen ise DEDAŞ’ı sorumlu tutarak şöyle konuştu:

“DEDAŞ elektriğimizin açık olduğunu. Madem elektriğim açık, ben buraya neden geliyorum. Elektriğin bizde açık görünüyor, belki çalışma vardır, akşam açılır dediler. Akşam oldu, yine açmadılar. Eşimi DEDAŞ'a gönderdim ve ona da borcumuzun olmadığını ve elektriğimizin açık olduğunu söylediler. DEDAŞ evimizi yıktı, çocuğumuzu elimizden aldı. Başımıza gelenin başkasının başına gelmemesini istiyoruz.”

Yunus Emre'nin vefatı sonrası yazılı açıklama yapan DEDAŞ ise ailenin elektriğinin kesilmediğini, kendilerinin sorumluluğunun olmadığını belirtti.