Rojava’da 60 siyasi tutuklu!

24-12-2016
Rûdaw
Etiketler ENKS Özerk Yönetim Fesel Kadiri
A+ A-

Erbil (Rûdaw)- Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) üyesi Fesel Kadiri, Rojava (Suriye Kürdistanı) Özerk Yönetimi cezaevlerinde yaklaşık 60 siyasi tutuklunun olduğunu söyledi.

 

Tutuklu bulunan Suriye Kürt Birlik Partisi (YEKİTİ) ve ENKS üyesi Fesel Kadiri, bir süre önce serbest bırakılmıştı.

 

Rûdaw’a konuşan Fesel Kadiri, “Özerk Yönetim cezaevlerinde kalan tutukluların yaşam koşulları çok kötü. Bir tutuklu ölümün eşiğine gelmediği sürece hastaneye sevk edilmiyor. Ben de o tutuklulardan biriydim” dedi.

 

Kadiri, tutuklular arasında bulunan ENKS Danışma Komitesi üyesi Selah Beyro’nun ağır şeker hastası olduğunu belirterek, “15 Ağustos’ta tutuklanan Selah Beyro’nun sağlık durumu çok kötü ve ancak 3 gün önce serbest bırakılabildi” diye konuştu.

 

Son zamanlarda tutuklularda cilt hastalıklarının meydana geldiğini ifade eden Fesel Kadiri, “Cezaevlerinde tutuklular aylarca banyo yapamıyor. Ya da soğuk suyla banyo yapmak zorunda bırakılıyorlar. Ciddi hijyenik sorunlar yaşandığı gibi yemekler de oldukça kötü” dedi.

 

Fesel Kadiri ayrıca, 10’u ENKS üyesi toplam 60 siyasi tutuklunun Özerk Yönetim’e ait cezaevlerinde bulunduğu bilgisini verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli