Fetva Komitesi o bilgisayar oyununu ‘haram’ kabul etti

24-10-2018 1 Yorumlar
Rûdaw
Etiketler PUBG (Playerunknown's Battlegrounds) Kürdistan Fetva Komitesi
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) – Süleymaniye Fetva Komitesi, bilgisayar üzerinden oynanan PUBG (Playerunknown's Battlegrounds) adlı oyunun haram olduğuna karar verdi.

 

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Fetva Komitesi Başkanı Dr. İrfan Reşid, “Bugün gerçekleştirilen Fetva Komitesi toplantısında PUBG (Playerunknown's Battlegrounds) adlı oyunun haram kabul edilmesine karar verildi” dedi.

 

Özellikle gençlerin bu oyunun peşinden giderek zamanlarını boşa harcadıklarını dile getiren Dr. İrfan Reşid, “İslam dinine göre zamanını hiç yere boşa harcamak haramdır. Bu oyun Kürdistan’da birçok kişiyi kendine bağımlı hale getirimiş durumda. Ayrıca oyunun ne insanlara ne de çevresindekilere bir hayrı yok” değerlendirmesinde bulundu.

 

Son dönemin popüler oyunu PUBG, hem bilgisayar oyunu olarak hem de mobil olarak telefonlarda oynanabilen bir oyun. PUBG'de oyuncular bir uçakta harita üzerinde ilerliyor ve istediklere yere atlayarak oyuna başlıyorlar. Arazi üzerinde bulunan silahlar ve mühimmatları toplayarak belirlenen bir alan üzerinde rakip aramaya başlanıyor. Oyun güvenli bölgeleri mevcut ve harita üzerinde sürekli bu güvenli bölge de oyun oynanıyor.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 
  • 24-10-2018
    Ahmet
    Oyun haramdır 😂😂😂.