Rûdaw üç uluslararası ödül kazandı

Rûdaw Medya Grubu, Rûdaw Dijital Direktörü Brwa Kyani, "Salek Şer" (Savaş Yılı) belgeseli ve Rûdaw-Birleşmiş Milletler (BM) ortak projesinin üç Stevie Ödülü kazanarak küresel bir başarıya daha imza attığını duyurmaktan gurur duyuyor.

Rûdaw Medya Grubu, bu yılki Uluslararası Stevie Ödülü yarışmasında Google, IBM ve MasterCard gibi önde gelen küresel markalarla aynı kategoride yer alarak üç altın ve bronz ödül kazandı. Rûdaw'ın ödülleri, Stevie'nin dünyanın dört bir yanından 3 bin 600 uzmanın yer aldığı geniş bir jüri komitesinin değerlendirmesine dayanıyor. 12 bin büyük uluslararası marka ve kurum ödüle aday gösterildi. Stevie jürisi, Rûdaw'ın üç çalışmasını ödüle layık gördü. Rûdaw’ın yanı sıra Microsoft, Aramco, Philip Morris, Mastercard ve Samsung gibi şirketler de Stevie Ödülleri'ni kazanmayı başardı. Rûdaw, iki altın ve bir bronz madalyaya layık görüldü.

Ortak yapımcılarımız Dılniya Rahman ve Ahmed Omer'in "Savaş Yılı" adlı belgeseli altın ödül kazandı. Jüri üyelerinin verdiği puanlara göre, bu belgesel, diğer hiçbir kuruluşun ikinci veya üçüncü sırada yer alamayacağı kadar yüksek puan aldı. Belgesel, Ukrayna'daki savaşın başlamasının ardından bir yıl boyunca yaşananları etkileyici bir şekilde gözler önüne seriyor. Jüri, belgeseli değerlendirirken, "Bu iş büyük bir tutku ile yapılmış. Görüntüleme ve montaj zor olmuştur. Bu, izlenmesi gereken harika bir belgesel" ifadelerini kullandı. Jüri ayrıca Rûdaw’a uluslararası etkisi olan bu çalışmaları sürdürmesini tavsiye etti: "Lütfen bu nadir çalışmalara devam edin. Bu belgesel, gazetecilik, profesyonellik, gerçeklere ulaşma uğruna risk alma ve güçlü hikaye anlatımını mükemmel bir şekilde sergiliyor. Bu çalışma olağanüstü!"

Rûdaw Dijital Departmanı Sorumlusu Brwa Kyani, ikinci altın madalyaya hak kazanan isim oldu. Brwa Kyani, Rûdaw sosyal medya hesaplarının benzersiz başarısını jüriye kanıtladı ve dünya çapında başarılı bir sosyal medya yöneticisi olarak altın ödül aldı. Stevie Jürisi, Brwa Kyani'nin dijital medya alanında büyük bir ilerleme kaydettiğini belirtti. Bu, yeni nesil Rûdaw yöneticileri ile Rûdaw Dijital çalışanlarının, uluslararası kuruluşların saygı duyduğu ve ilerlemelerini ödüllendirdiği bir düzey ve tutumla çalıştıklarının canlı kanıtıdır. Jüri, Brwa Kyani'nin başarılı işbirliği, stratejik vizyonu ve liderliğine inandığını belirterek şunları söyledi: “Onun stratejik vizyonu ve liderliği, Rûdaw'ın dijital dünyaya katılımına güçlü bir ivme kazandırdı. Rûdaw'ın paylaşımlarının 70 ile 80 binden, 500 ile 600 bine, Facebook'ta ise 1 milyar izlenme sayısına çıkarmayı başardı."

Rûdaw'ın Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa yürüttüğü Kürdistan ve Irak'taki kadın gazetecilerin güçlendirilmesini amaçlayan projesi, üçüncü Stevie Ödülü'ne yani bronz ödüle layık görüldü. Stevie Jürisi, bu programın uluslararası düzeyde bir ödüle layık görülmesinin gerekçesini şu ifadelerle açıkladı: "Bu ileriye doğru atılmış büyük bir adım. Çünkü, Orta Doğu'daki bir medya kuruluşu ile Birleşmiş Milletler işbirliğinde gerçekleşen ilk ortak projeydi.” Komite şuna inanıyor: “Diğer birçok medya kuruluşu toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda içerik üretirken Rûdaw, medya iş gücündeki bu eşitsizliği ortadan kaldırmak için büyük bir çaba içerisinde. Sosyal gelişme ve toplumun güçlendirilmesi konusundaki bu ısrar, sosyal sorumluluk alma etkinliklerinde büyük bir değişimin işaretidir.”

Kadın gazetecilerin eğitilmesine yönelik Rûdaw-BM ortak projesine şu ana kadar 159 kadın katıldı. Proje devam ediyor ve bu yıl 300 kadın bu çalışmaya dahil edilecek. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Temsilcisi Garrick Hayrapitian, Rûdaw’ın bu projede ödül almasını "değişim ve kadınların güçlendirilmesi ile sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek için ortak işgücünün kanıtı" olarak değerlendirdi. Projenin devamına ilişkin şunları söyledi: "Rûdaw Medya Grubu ile birlikte çalışarak kadın gazetecileri eğitiyoruz ve onların önemli konularda seslerini yükseltmelerini destekliyoruz." İngiltere Dışişleri Bakanlığı Kalkınma Ofisi Direktör Yardımcısı Sue King, Rûdaw'u tebrik ederek, "Bu ödüller, Rûdaw’ın kaliteli içerik üretme, yenilikçilik ve etkili çalışma kabiliyetini kanıtlıyor. Bu, Rûdaw ve Birleşmiş Milletler için büyük bir başarıdır" ifadelerini kullandı.

Stevie Ödülleri, uluslararası medyada oldukça prestijli ve değerli bir ödül olarak biliniyor. Bu ödül, daha önce CNN, NBC, Al Jazeera ve Bloomberg gibi kuruluşlar tarafından kazanılmıştır.

Rûdaw Haber Müdürü Bestûn Nurî, Kürdistan halkını ve Rûdaw izleyicilerini tebrik ederek, "Rûdaw sürekli olarak gelişiyor ve çalışmalarını daha da ileriye taşıyor. Daha büyük adımlar atarak dünya çapında daha fazla etkili olacağız ve ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.

Rûdaw Medya Grubu 

24/8/2024

Bu linkten "Salek Şer" (Savaş Yılı) belgesini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

https://manage.rudaw.net/SkwidAdministration/:%20https://www.rudaw.net/sorani/onair/tv/episodes/episode/documentari---one-year-war/25022023035242