FLAŞ - D. Bakır ve Hakkari hareketlendi! (YENİLENDİ)

24-08-2016
Rûdaw
Etiketler Yüksekova Lice Kıralan Dernek Çeper Yamaçlı Acımeşe Ergin Tuzla Birlik Şenlik Sumaklı Çalıbükü Aspeyen Akçapınar
A+ A-

Diyarbakır, Hakkari (Rûdaw) - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 14, Hakkari'de ise 7 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

 

Hakkari merkeze bağlı 4 köy ile Çukurca ilçesine bağlı 3 köyde, saat 20.00'den ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

 

Hakkari Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, merkeze bağlı Ağaçdibi, Oğul, Çimenli ve Ceyhanlı köyleri ile Çukurca ilçesine bağlı Kazan, Kayalık ve Cevizli köyleri için de sokağa çıkma yasağı getirildi.

 

Bu sabah Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK’ye yönelik operasyon başlatıldı.

 

Alınan bilgiye göre, ilçede dün gerçekleştirilen ve bir polisin yaralandığı roketatar saldırısının ardından alınan 3 günlük sokağa çıkma yasağı kararı sonrası bazı mahallelerde operasyon düzenlendi.

 

Askerler ile polisler, saldırının yaşandığı Güngör Mahallesi'nde bazı adreslerde arama yaptı.

 

Öte yandan, Lice Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, Kıralan, Dernek, Çeper, Yamaçlı, Acımeşe, Ergin, Tuzla, Birlik, Şenlik, Sumaklı, Çalıbükü, Aspeyen, Akçapınar ve Puneyn köyü ile bunlara bağlı mezralarda saat 12.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

 

Bölgede Diyarbakır-Bingöl karayolunda timlere yapılan silahlı saldırının ardından başlatılan operasyon sürüyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli