EFRİN - Kanser hastaları tedavi olamıyor, 11 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi

24-07-2023
Rûdaw
Etiketler Kanser Tedavi Efrin Çocuk
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Yoksulluk, zor yaşam koşulları ve kanser, Efrin'de binlerce ailenin durumunu daha da zorlaştırdı. Söz konusu aileler, hastalarını Efrin’de tedavi edemiyor. Kanser hastalarının aileleri yardım istiyor.

Efrin'in Hac İskender köyünde kanser teşhisi konulan 11 yaşındaki Süleyman Neşet İsa, tedavi görememesi nedeniyle hayatını kaybetti.

11 yaşındaki Süleyman'ın babası Süleyman İsa, “Şu anda 3 bin 300 kanser hastamız var. 608'i Türkiye'ye gitmek veya Suriye'de dedavı olmak için çözüm bekliyor. Herkesin yardım etmesini rica ediyoruz. İster burada ister Türkiye'de kanser hastalarının tedavi görmesine yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.

Kanserli hastaların yakınları, uluslararası kuruluşlara ve tüm dünyaya yardım çağrısında bulundu. Aileler ya yurt dışında tedavi görmelerinin kolaylaştırılmasını ya da yaşadıkları bölgelerde hastaneler kurulmasını istiyor.

Efrinli İbrahim Bekir, "İster Birleşmiş Milletler, ister Türk teşkilatları, ister başka bir devlet aracılığıyla dünyaya sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bugün 3300 kanser hastasının tedaviye ihtiyacı var. Maalesef Efrin bölgesinde tedavi merkezleri yok” dedi.

Kanser hastalarının tedavi görmeleri için aileleri tarafından Bab El-Hava Sınır Kapısı (Hatay/Çilvegözü) yakınındaki Sarmeda kasabasında çadırlar kuruldu. Burada kalan hastalar tedavi için Türkiye’ye geçmek istiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli