ZAHO - Emekli tuğgeneralin ölümü hakkında neler biliniyor?

24-07-2023
Emekli Tuğgeneralin ölümü hakkında neler biliniyor
Emekli Tuğgeneralin ölümü hakkında neler biliniyor
Etiketler Zaho Tuğgeneral Muhammed Mirze Patlama
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Zaho'da dün akşam şiddetli bir patlamanın ardından alev alan araç içerisinde hayatını kaybeden emekli Tuğgeneral Muhammed Mirze Sofi Yunus'un ailesi büyük üzüntü ve şaşkınlık yaşadı. Muhammed Mirze’nin yakınları, hiç kimseyle bir husumetlerinin olmadığını söylüyor.

Dün akşam Zaho kent merkezinin en işlek caddesinde saat 20.00 sularında Toyota Hilux marka bir pikupta patlama meydana geldi. Araç patlamanın etkisiyle 25 metre uzağa fırladıktan kısa bir süre sonra alev alarak kendiliğinden durdu. 

Araçta bulunan Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi üyesi emekli Tuğgeneral Muhammed Mirze Yunus hayatını kaybetti.

Yunus hayatını kaybetmeden dakikalar önce tiyatro sanatçısı arkadaşı Mehdi Munir ile bir araya gelmişti.

Kendisi ile en son görüşen Mehdi Munir, "Akşam üzeri bir araya geldik. Ve ilerleyen saatlerde birlikte Zaho’daki bir sanatçı arkadaşımızı ziyaret etmeyi kararlaştırdıktan sonra ayrıldık. Eve varır varmaz, beni aradılar ve arkadaşımı kaybettiğimi söylediler" dedi.

Hayatını kaybeden emekli tuğgeneralin kuzeni İdris Muhammed Kasım ise soruşturmada henüz bir ilerleme sağlanmadığını söyledi.

Ailesinin hiç kimseyle bir husumeti bulunmadığını dile getiren Kasım, “Hala soruşturmanın sonuçlanmasını bekliyoruz. Ne kendisi, ne de ailesi şimdiye kadar tehdit edilmedi veya kimseyle bir sorun yaşamadı. Güvenlik güçleri olayı araştırıyor, umarız gerçek en kısa sürede ortaya çıkar” diye konuştu.

Rûdaw Duhok Temsilcisi Nasır Aliye’ye konuşan Muhammed Mirze’nin diğer kuzeni Hakim Sofi ise olayın ayrıntıları hakkında kendilerinin de bilgi sahibi olmadığını, hükümet yetkililerinin yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını ve kendilerinden daha fazla gerçeklerin ortaya çıkması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Hakim Sofi,  Muhammed Mirze’nin tüm hayatını ülkesine ve milletine hizmet etmeye adadığını, bu yaşa kadar kimsenin ondan şikayetçi olmadığını, dolayısıyla ona zarar vermek istediğinden şüphe duyacakları kimse veya kimseler olmadığını dile getirdi.

Öte yandan polis olaya ilişkin kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Olayın hemen ardından açıklama yapan Zaho Polis Sözcüsü Ahmed Ramazan, ana cadde üzerinde bir aracın alev aldığını ve sürücüsünün olay yerinde yaşamını yitirdiğini aktarmıştı. Ramazan olaya ilişkin ayrıntı paylaşmamış, özel bir ekibin soruşturma için görevlendirildiğini belirtmişti.

Başbakan Mesrur Barzani ise bugün yayınladığı bir mesajda, emekli Tuğgeneral Muhammed Mirze Sofi Yunus’un ailesine başsağlığı diledi ve olayın arkasındaki “ellerin” açığa çıkarılması için ilgili kurumlara talimat verdiğini belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli