CENTCOM’dan DSG Genel Komutan Yardımcısı Jiyan Efrin için taziye mesajı

24-07-2022
Etiketler DSG Jiyan Efrin Demokratik Suriye Güçleri
A+ A-

Haber Merkezi – CENTCOM, 22 Temmuz’da SİHA saldırısında hayatını kaybeden Koalisyon Güçleri ile DSG'nin Ortak Operasyon Odası Genel Komutanı Salwa Yusuf (Jiyan Efrin) için başsağlığı diledi. DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani de Yusuf için yayınladığı mesajında "intikam alacaklarını" belirtti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), bugün resmi Twitter hesabından SİHA saldırısında hayatını kaybeden DSG Genel Komutan Yardımcısı Salwa Yusuf için başsağlığı mesajı yayınladı.

CENTCOM, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutan Yardımcısı 'Jiyan Efrin' kod adlı Salwa Yusuf, iki kadın yoldaşıyla beraber 22 Temmuz’da Kamışlo’da bir saldırıda öldürüldü.

Salwa IŞİD’e karşı savaşta ve ideolojisiyle mücadelede kritik bir DSG komutanı oldu.

CENTCOM, 3 DSG savaşçısının ailelerine, Kuzeydoğu Suriye’ye ve DSG müttefiklerine taziyelerini iletiyor.”

Mazlum Kobani’den mesaj: İntikam alacağız

DSG Genel Komutanı Mazlum Kobani de Twitter hesabı üzerinden Jiyan Efrin’in hayatını kaybetmesine ilişkin bir mesaj paylaştı:

“Koalisyon Güçleri ile DSG'nin Ortak Operasyon Odası Genel Komutanı Jiyan Efrin ve yoldaşlarımız Roj ile Barin, IŞİD’e karşı savaştı ve insanlığı kurtardı.

Türkiye’nin onları hedef alması IŞİD’e karşı savaşı zayıflatıyor.

Müttefikler bu tür ihlalleri durdurmak için daha çok çaba harcamalı. İntikam alacağız.”

Ne olmuştu?

Rojava’da Kamışlo-Tirbespiye yolu üzerinde Nimetli kontrol noktası yakınında 22 Temmuz’da yaşanan SİHA saldırısında 3 DSG’linin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. 

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanlığı yaptığı resmi açıklamada 3 üyesinin SİHA saldırısında hayatını kaybettiğini bildirmiş ve kimlik bilgilerini açıklamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli