Başbakan Barzani: Din refah içindir, şiddet değil

24-07-2018
Rûdaw
Etiketler Başbakan Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başbakan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nde farklı din ve etniklerin birlikte yaşama ortamı sağlandığını ifade ederek, “Din, insanların daha güzel bir hayat yaşayabilmesi uğruna gelmiştir, şiddet için değil” dedi.

 

Başbakan Neçirvan Barzan Erbil'de düzenlenen Kürdistan Din Alimleri Birliği Kongresi’nde bir konuşma yaptı.

 

Başbakan Barzani, Kürdistan Alimler Birliği'nin IŞİD örgütünün Ezidilere karşı yaptığı katliamla ilgili verdiği fetvayla önemli bir rol oynadığını belirtti.

 

Barzani, Kürdistan’daki camilerin kürsülerinin terör ve radikalizme karşı mücadelede önemli rol üstlendiğini kaydetti.

 

Bölgedeki ülkelerin geleceği açısından birlikte yaşama isteğinin en önemli fatkrölerden biri olduğunun altını çizen Barzani, bölgede devam eden savaşlara rağmen, insanların Kürdistan Bölgesi’de barış ve istikrar içinde birlikte yaşama devam ettiğine dikkat çekti.

 

Başbakan Barzani, “Kürdistanlı din adamları ve büyük liderlerimiz, dini bir temel olarak insanlık boyutuyla da almıştır. Meleyi Ceziri, Ahmedi Hani, Nali onlardan bazılarıdır” ifadelerini kullandı.

 

Barzani, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin, bu topraklarda birlikte yaşama ve kardeşliğin devam etmesini amaçladığını söyledi.

 

Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki birlikte yaşama ve kardeşliğin tesisinde din adamlarının önemli rol üstlendiğini ifade ederek, "Kürdistan Bölgesi’nde farklı bileşenlerin birlikte barış içinde yaşadığı bir ortam mevcut” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli