2 seçmenli sandığın seçmen sayısı arttı

Haber Merkezi- Batman'da, geçmiş seçim ve referandumda sadece 2 kişinin oy kullandığı merkeze bağlı Yolveren köyünde bu kez, seçmen sayısı 21’e çıktı.

 

Yolveren köyü muhtarı 80 yaşındaki Mehmet Alcu, daha önceki seçimler ve referandumda sadece eşi ile oy kullanırken, bu kez Almanya'dan gelen köylüleri ve akrabalarıyla birlikte sandık başına gitti.

 

Ezidilerin yaşadığı Yolveren köyü Muhtarı Mehmet Alcu (80), çoğu seçmenin Avrupa'da olması nedeniyle önceki seçimlerde sadece eşiyle birlikte köyde evinin zemin katında kurulan 2252 nolu sandıkta oy kullandığını söyledi.

 

Bu yıl 2 kişiden daha fazla seçmenle oy kullanmanın sevincini yaşadığını ifade eden Alcu, "Ülkemize, memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Muhtar Alcu, "Köyde toplam 21 seçmenimiz var. Çoğu seçmen Avrupa'da ama bu yıl bir bölümünün gelmesiyle sandıkta oy kullanacak seçmen sayımız da arttı" diye konuştu.


Sandık Başkanı Osman Güneş, konuya ilişkin şunları söyledi:

 

“21 seçmenli köyde seçmenlerin bir bölümü Avrupa'da olduğu biliniyor. Ancak bu yıl oy kullanmak için Almanya'dan gelen seçmenler de var. Bu seçimde seçmen sayısı artacak. Önce sandık görevlileri oy kullandı. Ardından muhtar sandık başına geldi. Saat 17.00'ye kadar sandığı bekleteceğiz. Sakin bir ortamda oy işlemleri gerçekleşti. Seçmen sayısı az olduğu için en rahat sandıkta görev yapıyoruz.”