PKK istasyonu hedef aldı; tv ve radyo yayınları durdu

Erbil (Rûdaw) – Xani Kültür Ajansı, Bêxêr Dağı’nda bulunan yayın istasyonunun PKK’liler tarafından roketlerle hedef alındığını, bu nedenle bölgede yayın yapan TV ve radyo yayınlarının kesildiğini açıkladı.

Duhok ile Zaho arasındaki Bêxêr Dağı’nda (Çiyayê Bêxêr) yayın istasyonu bugün öğleden sonra roketlerle vuruldu. Saldırı nedeniyle istasyonlardaki teçhizatlarda ağır hasar oluşurken Duhok TV, Duhok Radyo, Zaho TV, Delal TV,  Süryanice yayın yapan Haysel Radyosu ve diğer bazı yerel radyoların yayınları durdu.

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Xani Kültür Ajansı teknisyeni Abdulvahit Ali, Zaho’nun doğusundan istasyonun iki roketle vurulduğunu ve büyük hasar meydana geldiğini söyledi.

İstasyonun bölgede yayın yapan 10 tv ve radyo kanalına hizmet verdiğini belirten Ali, bu saldırının “provakasyon” olduğunu belirtti.

Hedef alınan istasyonun kimseye bir tehdit olmadığı, hedef alınmasının hiç bir halkı gerekçesi bulunmadığına vurgu yapılan açıklamada, “PKK’den politikalarını gözden geçirmelerini, gerçek faaliyet alanlarını bilmelerini ve oraya dönmelerini bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Rûdaw’a konuşan Zaho Kaymakamı Muşir Muhammed de, “Saldırı PKK’liler tarafından yapıldı ve istasyon büyük oranda tahrip oldu” dedi.

Öte yandan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kültür ve Medya Ajansı da konu hakkında yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Bu korkakça eylemi şiddetle kınıyor, yayın istasyonumuzun ve medya kanallarımızın hedef alınmasını PKK’nin, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) medyasının cesur ve dürüst sesinden duyduğu korkudan başka bir şey olmadığını beyan ediyoruz” denildi.

Saldırının hakikatin, medyanın haklı ve milli sesinin bastırılması dışında bir anlam taşımadığına vurgu yapılan açıklamada, “Açık ki bu gayri meşru eylem, işgal amaçlarına ulaşmak için insanlık dışı ve hukuka aykırı her türlü eyleme başvuran bu kafası karışık grubun çağdışı programlarının ve fikirlerinin çöküşünün, başarısızlığının bir işaretidir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, “PKK savaşçılarını Kürdistan Bölgesi'ni terk etmeye ve artık tehdit ve istikrarsızlığa yol açmamaya çağırıyoruz” denildi.