Doku ailesi oturma eylemine başladı

24-05-2022
Ali Haydar Gözlü
Foto: Ali Haydar Gözlü / Rûdaw
Foto: Ali Haydar Gözlü / Rûdaw
Etiketler Gülistan Doku Dersim Seyit Rıza Meydanı
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Dersim'de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'dan 870 gündür haber alınamıyor. Gülistan Doku'nun ailesi, Seyit Rıza Meydanı'nda oturma eylemine başladı.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan, 5 Ocak 2020'de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamadı.

Tam 870 gündür kendisinden haber alınmayan Doku için bugün Dersim'de basın açıklama yapıldı.

Sanat Sokağı'ndan Seyit Rıza Meydanı'nda yapılan yürüyüş ardından ise oturma eylemi yapıldı. Açıklamaya TİP Milletvekili Seda Kadıgil ile HDP/SMF Milletvekili Dilşat Canbaz da katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun aileye verdiği sözü tutmadığını ifade eden Seda Kadıgil, "içişleri Bakanı Süleyman Soylu neden verdiğin sözü tutmadın, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, atanmış Adalet Bakanı Bekir Bozdağ neredesiniz, neyden korkuyorsunuz" dedi.

Kürtçe ağıtlar çekerek kayıp kızının bulunmasını isteyen ve Rudaw'a açıklamada bulunan anne Bedriye Doku, "Gülistan'nın kaybolmasının ardından 2 yıl geçti ama halen kendisinden haber alamadık. Her şey aynı hiçbir gelişme yok. Hayat bize zindan doldu zehir oldu. Eski vali ve ekibi bizi kandırdı ve oyaladı. Hep bize dediler sizin kızınız burada yok, dalgıçlar da aradı ama bize dediler ki kızınız burada yok. İnsan da vicdan olur, bu kız nereye gitti neden kızım bulunmuyor" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Doku ailesi, Seyit Rıza Meydanı'nda oturma eylemine geçti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli