Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi: Kürdistan'a herhangi bir saldırının bedeli ağır olur

Erbil (Rûdaw) –  Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, "Irak Direniş İşbirliği Kurulu" adlı grubun tehditlerine, "Kürdistan Bölgesi’ne yönelik herhangi bir saldırının bedeli ağır olur” ifadeleri ile yanıt verdi.

“Irak Direniş İşbirliği Kurulu”  isimli oluşum, Kürdistan Bölgesi’nin bazı grupları “Irak’taki güvenlik ve istikrarı bozmak” amacıyla silahlandırdığını iddia etmiş ve saldırı tehditlerinde bulunmuştu.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi’nden bu iddia ve tehditlere sert yanıt geldi.

Güvenlik Konseyi'nden yapılan açıklamada, “yasa dışı” olan bu grubun öne sürdüğü iddiaların asılsız ve yalandan ibaret olduğu kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Irak Direniş İşbirliği Kurulu adıyla ortaya çıkan yasa dışı grup, Kürdistan Bölgesi’ne yönelik bir dizi asılsız ve yalan iftiralarda bulunarak, tehditler savurmuştur. Bu tehditler yeni değil. Zaten pratikte Irak’ın çeşitli bölgelerinden yabancı silahlı gruplar ile işbirliği içerisinde ellerinden geleni yaptılar. Ve sonuçta Irak’ı yıkım ve kaosa sürüklediler."

Kürdistan Bölgesi'ne yönelik tehditlere sesiz kalınamayacağına vurgu yapılan açıklamada, “Buradan, Irak anayasası ile meşru bir statüye sahip Kürdistan Bölgesi’ne yönelik her saldırının bedelinin ağır olacağını kendilerine iletiyoruz. Tarihten ders almadıkları anlaşılıyor, yoksa onlardan daha büyük ve daha donanımlı güçlerin bile bu halkın iradesini kıramadığını bilirlerdi” denildi.

Açıklamasında , yasadışı bir oluşum olan Irak Direniş İşbirliği Kurulu’nun Irak’ın istikrar ve güvenliğine karşı bir tehdit oluşturduğu, “terör ve radikal düşüncülerin yayılmasına zemin sunduğu”na dikkat çekildi. 

Irak ve Peşmerge Güçleri’nin terör tehdidine karşı ortak mücadele ederken, bu tür grupların “fitne, kaos ve yıkım” ile meşgul olduğuna vurgu yapılan açıklamada, Irak Hükümeti’nden de ülkenin egemenlik hakkını koruma konusunda sorumluluklarını yerine getirmesi ve bu tür haddini aşan düşmanca adımlara izin verilmemesi istendi.