KDP- İ: Kardeş kavgası istemiyoruz!

24-05-2015
Rûdaw
Hasan Şerefi,
Hasan Şerefi,
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Demokrat Partisi- İran (KDP-İ) Genel  Sekreter Yardımcısı Hasan Şerefi, PKK’nin diyalog çağrısına silahla yanıt verdiğini söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Hasan Şerefi, PKK’nin saldırıyı başlattığını belirterek, “Biz sorunun diyalogla çözmek istedik ancak PKK çağrılarımıza silahla yanıt verdi” dedi.

 

Kardeş kavgasına tüm Kürt siyasi taraflarının karşı olduğunu söyleyen Şerefi, “Bu ilk değil. PKK defalarca bölgeden peşmergelerimizi kovmaya çalıştı. PKK’nin her zaman bize karşı parmağı tetikte olmuştur” şeklinde konuştu.

 

İran devletinin de sözkonusu bölgede kendi askerlerini konuşlandırdığını  söyleyen Şerefi, “PKK’nin , İran ile ortak hareket ettiğinden şüpheleniyoruz. Bu güçlü bir şüphedir. Hatta İran Devrim Muhafızları’nın (PASDARAN) PKK kıyafetleriyle KDP-İ'ye saldırdığını bile düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Sorunun büyümemesi için elimizden geleni yaptık ancak çatışmaya engel olamadık” diyen Şerefi, “Bu savaşı istemiyoruz ve sonlandırılması için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

 

PKK gerillaları bu sabah Doğu Kürdistan sınırında bulunan Kelaşin bölgesinde, 2 Kürdistan Demokrat Partisi- İran (KDP-İ) peşmergesini şehit etti.

 

Olay üzerine bir grup Güneyli parlamenter, Kandil’e gitti.

 

KDP-İ Erbil Temsilcisi Muhammed Salih, PKK’nin Seker, Hınele ve Kelaşin bölgelerinde saldırı başlattığını belirterek, “Yaşamak istemediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık” dedi.

 

KCK Dış İlişkiler Komitesi üyesi Demhat Agit ise, “KDP-İ provokasyon girişimleri içerisinde bulunarak gerillaları çatışmaya çekmek istiyor” dedi.

  

Demhat Agit, KDP-İ’nin gerilla alanlarını farklı amaçlar için kullanmak istediğini ve sınır hattında bulunan halka ve kaçakçılara baskı uyguladığını iddia etti.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli