Şenyaşarlar davası: AK Parti Milletvekilinin ağabeyi dahil 4 tutuklama

24-04-2022
Etiketler Şenyaşar ailesi İbrahim Halil Yıldız
A+ A-

Haber Merkezi – Urfa’da gözaltına alınan AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız'ın da aralarında olduğu 11 kişiden 4'ü tutuklandı.

Şenyaşar ailesi fertlerinin katledilmesi olayına ilişkin önceki gün gözaltına alınan AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız, yeğeni Osman Şah Yıldız, Şeğsin Yıldız (vekilin yeğeni belediyede çalışanı), Mustafa Amaç (vekilin danışmanı), İbrahim Şimşek (vekilin akrabası), Mikail Şimşek ve Osman Yıldız'ın aralarında olduğu 11 kişi, Urfa Adliyesi'ne sevk edildi.

Burada savcılık sorgusu yapılan 11 kişiden Osman Şah Yıldız ve Osman Yıldız serbest bırakılırken, 9 kişi ise "adam öldürmek" ve "delil karartmak" iddiasıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlikte ifadeleri alınan Celal Yıldız, Mikail Şimşek, Müslüm Yıldız, İbrahim Şimşek tutuklanırken, 5 kişi ise adli kontrolle bırakıldı.

Ne olmuştu?

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK PARTİ Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim çalışması sırasında, Şenyaşar ailesinin işlettiği dükkana girmesi ve başlayan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesinin ardından meydana gelen olaylarda milletvekilinin korumalığını yapan kardeşi Mehmet Şah Yıldız ve hastaneye sevk edilen Esvet Şenyaşar ile iki oğlu, Celal ve Adil Şenyaşar hayatını kaybetmiş; 8 kişi de yaralanmıştı.

Başlatılan soruşturmanın ardından, çatışmada yaralanan Fadıl Şenyaşar hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanmış; AK Parti'li vekilin kardeşi Enver Yıldız da 15 ay firari kaldıktan sonra, 18 Eylül 2019 tarihinde teslim olmuştu.

Olay günü ağır yaralanan Fadıl Şenyaşar, milletvekilinin kardeşi Mehmet Şah Yıldız'ı öldürmekten ve sekiz kişiyi öldürmeye teşebbüsten müebbet hapis cezası aldı.

Aynı davada karşı aileden tutuklu olarak yargılanan Enver Yıldız ise "ağır tahrik altında" öldürmekten ceza aldı.

Esvet Şenyaşar ile iki oğlu Adil ve Cemal Şenyaşar'ın öldürülmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgili farklı bir soruşturma başlatıldı. Gizlilik kararı konulan soruşturma üç yıldır devam ediyor. Bu süre zarfında soruşturma dosyasına bakan sekiz savcı, üç başsavcı değişti.

Şenyaşarların adalet mücadelesi de, davaya bağlanmayan bu soruşturma nedeniyle gelişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli