Sözcü Dorrian: Desteğe devam

24-04-2017
Rûdaw
John Dorrian
John Dorrian
Etiketler John Dorrion IŞİD Musul_Savaşı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı Koalisyon Güçleri Irak Sözcüsü John Dorrian, Rakka operasyonuna ilişkin iyi bir planın hazırlandığını belirterek, Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) desteğin de süreceğini söyledi.

 

Rûdaw TV canlı yayınına katılan John Dorrian, IŞİD mensuplarının Musul’dan başka bir bölgeye kaçacak imkanı olmadığını ifade etti.

 

John Dorrian, birkaç gün içinde Irak güçlerinin Musul’un batısında saldıraları yoğunlaştırarak, örgütü tamamiyle Musul’dan çıkartacaklarını kaydetti.

 

Halk Savunma Birlikleri (YPG) güdümündeki DSG’ye desteklerinin süreceğini dile getiren Dorrian, “DSG IŞİD’le savaşta başarılı oldu. Koalisyonun güvendiği bir güç ve yardım etmeye devam edeceğiz. Özellikle de Rakka savaşında destekleyeceğiz” diye konuştu.

 

Rakka ve diğer bölgelerin kontolüne ilişkin iyi bir plan hazırladıklarını dile getiren John Dorrian, “DSG bir süredir Rakka’nın çevresine yönelik faaliyet yürütüyor. Ayrıca savaşçılar birkaç aşamada ilerledi” ifadesini kullandı.

 

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin akibetine ilişkin ise Dorrian şunları söyledi:

 

“Nerede olduğunu bilmiyoruz. Şu anda saklanıyor. Bağdadi örgüt mensuplarına ölüne kadar savaşmaları konusunda çağrıda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı Bağdadi’nin yakalanması ya da öldürülmesi için 25 milyon dolar para ödülü koydu.”   

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli