ABD'den Şifa Gerdi ödülünü alan CNN muhabiri Arwa'ya tebrik mesajı

24-02-2020
Rûdaw
Etiketler Arwa Damon
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - ABD'nin Erbil Başkonsolosu Steven Fagin, bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Şifa Gerdi Ödülüne layık görülen CNN İnternational Ortadoğu Muhabiri Arwa Damon’i tebrik ederek “Awra bu ödülü, Suriye’deki çatışmaları insani duygularla birlikte korkusuzca yaptığı haberler sayesinde aldı” dedi.

2’inci Uluslararası Şif Gerdi ödülüne layık görülen CNN İnternational’in Ortadoğu Muhabiri Arwa Damon’a bir tebrik de ABD'nin Erbil Başkonsolosu Steven Fagin’den geldi.

Yayınladığı tebrik mesajında Fagin, şu ifadeleri kullandı:

“Arwa bu ödülü Suriye’deki gelişmeleri an be an aktarması karşılında aldı, tabi ki sergilediği cesur ve insani tavırlarına da bir saygı göstergesidir.”

22 Şubat günü başkent Erbil'de, Rûdaw’ın tanınan sunucularından gazeteci Şehit Şifa Gerdi anısına Uluslararası Şifa Gerdi Ödül Töreni düzenlendi. Ödül geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kadın bir gazeteciye verildi. 

Arwa Doman Kimdir?

Arwa Damon 19 Eylül 1977 yılında Amerika Birleşik Devletleri Boston eyaletinde doğdu. Suriye'nin eski Başbakanı Kürt asıllı Muhsin Barazi'nin torunu olan Doman 6 yaşında ailesiyle Fas taşındı. Ardından İstanbul’a taşınan aile bir süre Türkiye’de kaldı. Doman’ın babası İstanbul’daki Robert Koleji’nde göreve başladı.

Babasının 1988 ila 1998 yılları arasında ortaokulunun müdürlüğünü yaptığı Robert Kolej’den 1994 yılında mezun oldu. Arapça, Türkçe, İngilizce ve Fransızcayı akıcı konuşmasını yetiştiği ülkelere ve annesinin Suriyeli Kürt olmasına borçlu olduğu söyleniyor.

CNN’nin Ortadoğu muhabirlik görevini yürütüyor. Irak’ın işgalinden beri CNN’nin Bağdat bürosunda önemli haberler imza attı. ABD ordusunun yürüttüğü operasyonların yanı sıra Saddam Hüseyni’nin idamı ve ardından yaşanan gelişmeleri haber yaptı.

Savaş mağduru çocukların hayatını kurtarmak ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için Uluslararası Acil Yardım Ağı’nı kurdu.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli