Kerkük Valisi: Kent huzurlu ve güvenilir

24-02-2018
Rûdaw
Etiketler Irak Heşdi Şabi Kerkük
A+ A-

 

Kerkük (Rûdaw) - Kerkük Valiliği'ni vekaleten yürüten Rakan Said Ciburi, Kerkük’ün "huzurlu ve güvenli" bir kent olduğunu açıkladı.  

 

Irak, Heşdi Şabi ve Federal Polis güçleri son 4 gündür Kerkük’ün güney ve batı kesimi ile Dakuk sınırından çekildiği belirtilmişti.

 

Söz konusu bölgeler başta IŞİD olmak üzere farklı terör gruplarının Kerkük’e her an girme tehlikesinin olabileceği anlamına geliyor.

 

Rakan Said Ciburi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kerkük’teki tüm ilgili güvenlik güçleri durumdan haberdar. Kentteki durum sakin ve güvenilir” dedi.

 

Rakan Said Ciburi, açıklamasında şunlara yer verdi:

 

“Tüm vatandaşlarımız kentin huzurlu olduğu konusunda emin olsun. Güvenlik güçlerimiz tüm olabilecek tehdit ve saldırılara karşı hazır durumdalar. Sosyal medyada IŞİD’in kente saldırıcağına dair yayılan haberlerin gerçeklikle bir ilgisi yoktur. Irak ve Heşdi Şabi güçlerinin çekildiğine dair haberler asılsızdır.”

 

Güvenlik güçlerine yardım edilmesi çağrısında bulunan Rakan Said Ciburi, “Bölgedeki vatandaşlarımızın gece-gündüz çalışan güvenlik güçlerimize yardım ederek, yalan haberleri yayanları şikayet etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bu arada, Irak Federal Polisi tarafından yapılan açıklamada ise, güçlerinin Pırde ve Şiwan nahiylelerinden çekilmediği belirtildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli