VİDEO - Eksi 15 derecede kaplıca keyfi

24-02-2017
Rûdaw
Beytüşşebap
Beytüşşebap
Etiketler Beytüşşebap Kaplıca
A+ A-

Haber Merkezi – Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı 7 Ilıcak Köyü yakınlarında bulunan Zümrüt Kaplıcası, eksi 15 dereceye varan soğuğa rağmen şifa arayanları ağırlıyor.

 

Bel ağrısı, romatizma ve deri hastalığı olanlar kötü hava koşulları ve dondurucu soğuğa rağmen 24 derece sıcaklığında olan kaplıca suyuna girerek şifa bulmaya çalışıyor.

 

Kato Dağı eteklerinde bulunan Ilıcak Köyü'ndeki Zümrüt Kaplıcaları, yaz kış demeden gelen misafirlerini ağırlıyor. Kış aylarının çetin geçtiği bölgede soğuk havalara rağmen, vatandaşlar bel ağrısı, romatizma ve deri hastalıklarından dolayı havuza girerek, hastalıklarına çare arıyor.

 

Zümrüt Kaplıcası'nın turizme kazandırılması gerektiğini anlatan, Beytüşşebap ve Köyleri Kalkınma Kültür ve Eğitim Spor Derneği Başkanı Zekeriya Dursun, kapılıcanın hastalıklara şifa bulmasından dolayı yoğun bir ilgi gördüğünü söyledi.

 

Dursun, “Zümrüt Kaplıcaları, Kato Dağı eteklerinde Habur Çayı'nın Beytüşşebap'tan çıkan kolunun yanında bir doğa harikası olarak bakir olarak duruyor. Tamamen doğal. Buradaki iki havuzdan hem kadınlar, hem de erkekler faydalanıyor. Ancak burada, otel, pansiyon kafeterya ve sağlık turizmine yönelik hiç bir tesis bulunmamaktadır. Yine jeotermal enerji de seracıklıkta faydalanabilir” diye konuştu.

 

Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Sibel Karaaslan da Zümrüt Kaplıcası'nın yıllardır insanların yararlandığı doğal bir zenginlik olduğunu ifade ederek, kaplıcalardan çeşitli hastalıklar için faydalanılabileceğini söyledi. (Kaynak: DHA)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli