FLAŞ - D. Bakır için 1.5 saat süre! (YENİLENDİ)

24-02-2016
Rûdaw
Etiketler Diyarbakır Sur
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çatışmaların yaşandığı bölgede bulunan halkın saat 15.30-17.00  arası çıkabileceği duyuruldu ancak ilçeden çıkan olmadı.

 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada; “İlçede çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve bombalı tuzakların temizlenmesi çalışmalarının sürdürüldüğü ve bu nedenle sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği bölgelerde halen sivil vatandaşların bulunduğu” belirtildi.

 

Bazı sivil toplum kuruluşlarının, halkın bulundukları bölgeden çıkmak istediğini “iddia ettiği” belirtilen belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

 

“Güvenlik kuvvetlerimiz tarafından 23.02.2016 Salı günü saat 16.00'da güvenlik koridoru oluşturulacağı ve söz konusu bölgeden çıkmak isteyen herkese gerekli her türlü kolaylığın sağlanacağı konusunda basın duyurusu yapılmış, konu yazılı ve görsel basın kuruluşları ve sosyal medya aracılığıyla duyurulmuştur.

 

Anılan saatte güvenlik kuvvetlerimiz tarafından gerekli tedbirlerin alınmasına ve çıkma taleplerinin beklenmesine rağmen, hiçbir çıkma talebi olmamıştır.

 

Sözkonusu bölgede halen sivil vatandaşların bulunduğu ve bu bölgeden çıkmak istediklerinin iletilmesi halinde, güvenlik kuvvetlerimiz tarafından 24.02.2016 Çarşamba günü (bugün) 15.30-17.00 saatleri arasında, bölgeden çıkmaları için her türlü önlem alınacak ve gerekli her türlü kolaylık sağlanacaktır.

 

Daha önceki duyurularda belirtildiği gibi teslim olmak isteyen BTÖ mensuplarının can güvenliği devlet güvencesi altındadır. Teslim olanlar adli makamlara teslim edilecektir.”

 

İlçeden çıkan olmadı

 

Verilen 1 buçuk saatlik süre içinde Türkçe ve Kürtçe yapılan anonslarda, "Bu sizin için yapılmış son çağrıdır. Sizlere sunulan bu fırsatı değerlendirmenizi öneriyoruz" denildi.

 

Saat 15.30'dan, 17.00'ye kadar verilen süre içinde çıkmak isteyenler için Savaş Mahallesi Yenikapı Sokak üzerinde doktor ve 112 Acil Servis ekipleri ilee ambulanslar hazır bekletildi.

 

Ancak yapılan tüm anonslara rağmen koridordan çıkan olmadı. Saat 17.18'e kadar bekleyen ekipler, sokaktan çıkan olamayınca bölgeden ayrıldı.

 

Bu arada, ilçede 19 Şubat günü tahliye edilen 5 kişi tutuklanmıştı.

 

Sözkonusu kişilerin Sur’dan battaniyeye sarılı olarak getirdiği yaralı F.A. ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli