Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğünde deprem

24-01-2020
Rûdaw
Etiketler Türkiye Elazığ Deprem Sivrice Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Haber Merkezi - Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Dersim, Muş ve çevre illerde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, "Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi” ifadeleri kullanıldı.

Saat 20.55'te meydana gelen deprem yerin 10 km derinliğinde oldu. Deprem; Dersim, Adıyaman, Diyarbakır, Urfa, Mardin, Van, Kayseri, Malatya, Bitlis, Antep, Hatay ve Samsun'da da hissedildi. Ayrıca, Rojava ve Kürdistan Bölgesi de deprem nedeniyle sarsıldı.

AFAD: 35 artçı deprem kaydedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 22.29'a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 2,7 ile 5,4 arasında değişen 35 artçı depremin kaydedildiğini açıkladı.

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Sivrice'de 6,8 büyüklüğünde depremin meydana geldiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Bu depremden sonra 22.29'a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 2,7 ile 5,4 arasında değişen 35 artçı deprem kaydedilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Kandilli Rasathanesi'ne göredepremin büyüklüğünü 6.5, derinliği ise 5 kilometre.

AFAD: İlk belirlemelere göre 14 kişi hayatını kaybetti

AFAD'dan yapılan açıklamada, "İlk belirlemelere göre Elazığ'da 8 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi yaralanmış, Malatya’da 6 kişi hayatını kaybetmiş, 45 kişi yaralanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcıs’ndan açıklama

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Deprem sonrası ilk andan itibaren Cumhurbaşkanımız liderliğinde süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Önceliğimiz vatandaşlarımızın can güvenliğidir. Depremden etkilenen illerde kurumlarımız tam bir koordinasyon içinde çalışıyor" ifadelerini kullandı. 

 

Erdoğan’dan Elazığ’daki depreme ilişkin açıklama

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, çalışmaları yakından takip ettiğimizin bilinmesini istiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Elazığ’da meydana gelen ve pek çok ilimizde hissedilen depremin en az kayıpla atlatılması ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için ilgili kurumlarımız gerekli tüm tedbirleri almaktadır. Çevre ve Şehircilik, İçişleri ve Sağlık Bakanlarımızı bölgeye gönderdik.

Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, çalışmaları yakından takip ettiğimizin bilinmesini istiyorum. Başta AFAD ve Kızılay olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızla Milletimizin yanındayız. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum.” Ifadelerini kullandı.

Tokat Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) bağlı arama kurtarma ekipleri, Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle yürütülen çalışmalara destek vermek için bu kente gitti.

 

Bakan Soylu "Bütün arkadaşlarımız görevleri başında. Sivrice merkezde 4-5 yıkık bina var herhangi bir can kaybı bize iletilmiş değil" dedi.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Tamamıyla irtibat kurduk. Bütün arkadaşlarımız görevleri başında. Sivrice merkezde 4-5 yıkık bina var herhangi bir can kaybı bize iletilmiş değil. 2 yaralı var Yine Elazığ merkezde 10 binada hasar olduğu ihbarı geldi. Elazığ merkezde de can kaybı yok. Malatya’da da birkaç binanın hasar aldığı konusunda da değerlendirme var. Herhangi bir ölüm ihbarı şu ana kadar yok. Sivrice merkezde ciddi bir sarsıntı olduğunu biliyoruz bölgedeki ekiplerimiz oraya gönderdik. Şu ana kadar verebileceğimiz bilgi budur. Çevre ilçelerde de 5’in üzerinde artçılar oluştu.”

İçişleri Bakanı Soylu: "Can kaybının fazla olmamasını diliyoruz. Şu ana kadar toplam sayının Elazığ'da 2, Malatya'da 2 olduğunu ifade ediyorum" dedi.

Elazığ'da 5,4 ve 5,1 büyüklüğünde iki artçı deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Sivrice ilçesinde saat 21.08'de 5,4, Baskil ilçesinde saat 21.17'de 5,1 büyüklüğünde artçı sarsıntılar kaydedildi.

Sivrice'deki sarsıntı yerin yaklaşık 7,03, Baskil'deki ise 10,62 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Öte yandan Malatya'nın Pütürge ilçesi Kaymakamı Recep Aydın, "Pütürge ilçe merkezinde 2 bina yıkıldı, can kaybı yok, 3-4 yaralı var" dedi.

 

İşte, Kandilli Rasathanesi son depremler tablosu:
 
 

Deprem sonrası açıklama yapan Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Ergani'li hemşerilerimizin geceyi disarda soğuk havada geçirmemesi için taziye evlerimizi açıyoruz. Bu gece orada misafir olabilirler” dedi.

Deprem sonrası Meteoroloji'den uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası, vatandaşları bu gece aşırı soğuk ve don riskine karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Deprem bölgesi ve yakın çevresinde bu gece havanın az bulutlu ve açık geçeceği, bu nedenle gece sıcaklıklarının yer yer eksi 7 ila eksi 12 derece civarına düşeceği tahmin edildiğinden vatandaşlarımızın aşırı soğuk ve don riskine karşı tedbirli olmaları önem arz etmektedir" denildi.

Depreme ilişkin sosyal medyadan açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Elazığ'da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımız, can kaybının daha fazla artmaması için” dedi.

 

 

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, deprem sonrası yaptığı paylaşımda, “Türkiye'yi vuran yıkıcı depremin ardından arama kurtarma ekiplerimiz size yardımcı olmaya hazırdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli