Erbil'de kampanya: İlk adım için 10 bin fidan dikildi

23-11-2023
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler Erbil Nefes kampanyası Henase campaign Ağaç dikme Fidan Mehdi Eker
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı tarafından Erbil’de yeşillendirme ve iklim değişikliği ile mücadele kampanyası çerçevesinde 10 bin fidan dikildi. Türkiye Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteklediği proje kapsamında diğer kentlerle birlikte toplam 47 bin fidan dikilmesi planlanıyor.

Başkent Erbil'de “Henase” (Nefes) kampanyası kapsamında yeşillendirme projesi hayata geçirildi.

Kürdistan Bölgesi Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Bêgerd Talabani, Türkiye Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteklediği ve toplam 47 bin fidanın toprakla buluşacağı kampanyanın açılışı için düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Basın toplantısına Türkiye eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL) Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Eker, Erbil Valisi Omid Xoşnaw, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Mevlüt Yakut da hazır bulundu.

Kampanya, Bakan Bêgerd Talabani'nin Türkiye Tarım Bakanlığı'nı ziyareti sırasında kararlaştırılmıştı.

Bêgerd Talabani, "Türkiye ile koordineli olarak kararlaştırdığımız diğer ilkelerden biri de iklim değişikliğiyle mücadele ve yeşil alanların arttırılmasıdır" dedi.

Talabani, kampanyanın ilk aşamasında Erbil’deki Kesnezan Orman Ofisi'ne gönderilen 10 bin fidanın dikilmesi ile başladığını, bu çerçevede Kürdistan Bölgesi'nde diğer bölgelere toplam 47 bin fidan dikileceğini söyledi.

Eker: Erbil’de kuracağımız orman, kardeşliğimizin nişanesidir

Eker ise Rûdaw’a yaptığı açıklamada “Biz burada kardeşliğin olmasını istiyoruz. Sorunlarımızı çözelim istiyoruz. Hem ticari analmda, hem sanayi anlamında, hem zirai anlamda her anlamda ilişkilerimizi ilerletmek istiyoruz. Bugün burada Erbil’de kuracağımız orman, kardeşliğimizin bir nişanesidir. Biz Erbil’in daha temiz, daha yeşil ve daha güzel olmasını istiyoruz. Bundan da büyük memnuniyet duyarız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli